SRI îi răspunde lui Manda: Comisia va comunica cu Serviciul exclusiv prin cabinetul lui Eduard Hellvig

Serviciul Român de Informații (SRI) i-a răspuns, marți, într-un comunicat de presă, președintelui Comisiei parlamentare de control al SRI, Claudiu Manda, care a declarat public că intenționează ca, în ședința de marți a Comisiei, să ceară demisia generalului Dumitru Dumbravă. Potrivit reprezentanților SRI, comunicarea între Comisie și SRI se va face exclusiv prin Cabinetul Directorului, Eduard Hellvig, iar Biroul Executiv al Consiliului Director din SRI le solicită tuturor membrilor Comisiei să nu implice Serviciul în niciun fel de joc politic.

Redăm integral comunicatul SRI:

Serviciul Român de Informații a luat act de declarația facută în mass-media de către președintele Comisiei Parlamentare de Control asupra activității SRI, domnul senator Claudiu Manda, privind posibila solicitare de demisie a unui ofițer cu atribuții administrative din cadrul SRI.

Biroul Executiv al Consiliului Director din SRI solicită tuturor membrilor Comisiei să nu implice Serviciul în niciun fel de joc politic, manifestându-și totodată determinarea de a continua cooperarea corectă și de bună credință în conformitate cu cadrul normativ care reglementează relaționarea interinstituțională.

Pentru a elimina suspiciunile menționate de președintele Comisiei, domnul Claudiu Manda, în ceea ce privește corespondența între SRI și Comisie, Biroul Executiv a hotărât, în ședința de azi, 28 noiembrie 2017, ca dialogul interinstituțional să nu se mai realizeze prin Secretariatul General, ci exclusiv prin Cabinetul Directorului.

SRI rămâne consecvent respectării principiilor democratice și a statului de drept și determinat să apere securitatea cetățenilor în condiții de deplină legalitate și neutralitate.

Raluca Dan

NICIUN COMENTARIU