Sorin Ovidiu Vîntu poate dormi liniștit. Dosarul “FNI” se întoarce la Parchetul General

Sorin Ovidiu Vîntu poate dormi liniștit. Dosarul

Sorin Ovidiu Vîntu poate dormi liniștit. Dosarul "FNI" se întoarce la Parchetul General

Dosarul în care omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a fost trimis în judecată pentru devalizarea Fondului Naţional de Investiţii (FNI) a fost restituit Parchetului General. Motivul: procurorii au făcut greșeli grave în actul de sesizare a instanţei. Printre altele, nu ar fi descris materialitatea faptelor, potrivit avocaţilor.

Decizia de a retrimite dosarul Parchetului General a fost luată luni de magistrații Tribunalului Bucureşti, care au admis excepţiile ridicate de avocaţii lui Sorin Ovidiu Vîntu privind neregularitatea actului de sesizare a instanţei. Hotărârea tribunalului poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel București.

Însă, la termenul precedent al procesului, pe 12 noiembrie, procurorul de şedinţă nu a putut combate argumentele apărării, astfel că instanţa a dat termen 10 decembrie, “pentru a da posibilitatea parchetului de a pregăti apărarea şi a formula concluzii în raport de excepţia invocată privind neregularitatea actului de sesizare”.

Pe 10 decembrie, s-au reluat discuţiile, instanţa a amânat pronunţarea asupra excepţiilor invocate de inculpat, prin apărătorul ales, pentru luni, 17 decembrie, când a decis în favoarea apărării.

Pe 24 septembrie 2012, procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-au trimis în judecată pe Sorin Ovidiu Vîntu în dosarul “FNI” pentru spălare de bani (două fapte) şi instigare la delapidare.

R.D.

NICIUN COMENTARIU