Sorin Oprescu, internat de urgență în spital. UPDATE

Primarul general Sorin Oprescu a fost internat de urgență în spital, luni, în ziua în care a depus la Tribunalul București o cerere de înlocuire a măsurii arestului preventiv.

Sorin Oprescu este cunoscut cu probleme de sănătate, el suferind de diabet. Surse judiciare au declarat că primarul suspendat al Capitalei a fost internat la Spitalul Cantacuzino. Rămâne de văzut dacă, în funcție de investigațiile medicale, el va fi tratat în acest spital sau va fi transferat la Spitalul Penitenciar Jilava.

Avocatul său, Viorel Mocanu, a declarat că edilul nu se simte prea bine, pentru că în arest nu poate să respecte regimul alimentar pentru diabetul de care suferă. „Sunt nişte afecţiuni medicale, dat fiind faptul că regimul alimentar pe care trebuie să-l respecte nu poate să îi fie asigurat printr-o hrană adusă o singură dată pe săptămână. În rest, este aşa cum îl ştiţi. Este un luptător şi aşteaptă să îi fie dovedită nevinovăţia, să fie pus în libertate ca să se poată apară în mod corespunzător, a spus avocatul.

Referitor la cererea înregistrată, luni, la Tribunalul București, avocatul a precizat că aceasta „nu vizează aspectele de nevinovăţie sau vinovăţie de care este acuzat Sorin Oprescu în acest moment, ci strict ceea ce se întâmplă şi urmează a se întâmpla. Nu înţelegem, pentru infracţiunea pentru care s-a pus în mişcare acţiunea penală şi faţă de care s-a luat această măsura, de ce Sorin Oprescu nu poate fi judecat şi cercetat sub o altă măsura preventivă”.

UPDATE. 20:20

Primarul suspendat a fost dus înapoi, după câteva ore, în Arestul Poliției Capitalei. Potrivit unor surse, el ar fi acuzat dureri în piept. Se știe că diabetul influențează funcționarea unor organe, unul dintre ele fiind inima, dând complicații cardiovasculare, printre care chiar un infarct.

Andrei Tudor

 

NICIUN COMENTARIU