Semifreddo de cafea

Motto: “Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt)

semifreddo_cafea

Ingrediente:

  • 190 ml lapte condensat  îndulcit,
  • 260 ml smântână lichidă,
  • 50 ml apă,
  • 20 gr cafea,
  • 20 gr zahăr,
  • 100 gr căpșuni.

Mod de preparare:

Căpșunile se spală bine, se rup codițele, se taie cubulețe și se pasează cu ajutorul unui mixer vertical. Se amestecă cu zahărul, până când acesta se dizolvă în întregime.

semifreddo1

Smântâna lichidă se bate cu un tel sau cu un mixer, până ce capătă consistență. Se iau 2 linguri din compoziție și se amestecă cu piureul de căpșuni, iar restul se dă la rece.

Spuma de căpșuni se toarnă în forma sau în tava în care se vrea a se face semifreddo și se dă la congelator până când acesta se întărește.

Între timp, se pregătește cafeaua, apoi se lasă să se răcească, până când ajunge la temperatura camerei. Se toarnă peste laptele  condensat…

semifreddo2…și se amestecă bine cu o spatulă de lemn.

semifreddo3

Compoziția obținută se toarnă peste smântâna bătută.

semifreddo4

Se amestecă bine, de sus în jos, până când se transformă într-o cremă pufoasă.

semifreddo5

După ce spuma de căpșuni s-a întărit, se acoperă cu crema de cafea și se dă la congelator pentru 5-6 ore.

Când se întărește suficient, se scoate din formă și se taie felii. Se servește ca atare sau cu fructe proaspete.

semifreddo6

Savurați cu plăcere!

Nicoleta Popa

NICIUN COMENTARIU