Seat se va retrage de pe piața din Rusia în 2015

Economia rusă este în stagnare, pe fondul crizei din Ucraina și al reducerii prețurilor la țiței

 seat

Constructorul auto spaniol Seat, divizie a grupului auto german Volkswagen, a decis să iasă de pe piața din Rusia la începutul anului următor, din cauza devalorizării rublei și a perspectivelor economice pesimiste, potrivit publicației ruse Kommersant.

Citând surse din interiorul companiei, Kommersant susține că Seat va înceta să mai vândă autovehicule pe piața din Rusia de la 1 ianuarie 2015 și a început deja să-și reducă rețeaua de reprezentanțe și personalul. Printre motivele care stau la baza deciziei se numără deprecierea rublei, care a pierdut un sfert din valoare în raport cu moneda euro de la începutul anului.

Seat activează pe piața din Rusia din 2012 însă prezența sa a fost una nesemnificativă. În 2013 constructorul auto spaniol a vândut 3.400 de unități pe piața din Rusia, mai puțin de 1% din vânzările mondiale ale Seat.

Mulți constructori auto străini au investit masiv în producția de vehicule în Rusia, care în 2012 a devenit a doua mare piață auto din Europa și pe termen mediu ar urma să treacă în fața liderului Germania. În ultimul an, constructorii auto europeni și-au redus operațiunile din Rusia având în vedere că în perioada iulie-septembrie vânzările de autoturisme au înregistrat o scădere de peste 20%. Economia Rusiei are perspective de stagnare, în contextul războiului comercial cu Occidentul și al reducerii prețurilor la hidrocarburi – principalul produs de export al Rusiei.

NICIUN COMENTARIU