Scăderea vânzărilor de carburanți a afectat afacerile Rompetrol Rafinare dar pierderile istorice s-au redus

Scăderea vânzărilor de carburanți a afectat afacerile Rompetrol Rafinare dar pierderile istorice s-au redus

Scăderea vânzărilor de carburanți a afectat afacerile Rompetrol Rafinare dar pierderile istorice s-au redus

Vânzările mai slabe de carburanți au fost unul dintre principalele motive pentru care cifra de afaceri a Rompetrol Rafinare a scăzut cu 13% în prima jumătate a acestui an. Pe de altă parte, pierderile istorice ale companiei s-au redus cu 40%, iar contribuția rafinăriei la bugetul de stat a depășit jumătate de miliard de dolari.

”Pe fondul scăderii cotațiilor internaționale ale produselor petroliere și a volumelor comercializate de companie, Rompetrol Rafinare a înregistrat în primul semestru o cifră de afaceri consolidată de aproximativ 1,96 miliarde de dolari, în scădere cu 13% față de nivelul raportat în aceeași perioadă a anului 2012”, se arată într-un comunicat de presă al Rompetrol Rafinare (RRC).

Astefl, vânzările de carburanți de pe piața internă și cea externă au totalizat 1,2 milioane de tone, dintr-un total de 1,6 milioane de tone procesate.

Pe de altă parte, compania notează o reducere a pierderii nete cu 40% față de aceeași perioadă a anului trecut, situându-se la 78 de milioane de dolari, față de 131 de milioane de dolari după primele șase luni ale anului trecut.

”Îmbunătățirea rezultatului net consolidat al companiei urmează trendul pozitiv înregistrat în primul trimestru al anului 2013, când pierderea netă a scăzut cu 60% comparativ cu aceeași perioadă a anului 2012, și s-a situat la valoarea negativă de 25 milioane de dolari”, a mai transmis RRC.

Rafinăria a atins capacitatea maximă de producție de 14.000 de tone pe zi în luniele mai și iunie, după ce în luna martie activitatea acesteia a fost oprită pentru revizia tehnologică.

”În prima jumătate a anului 2013, Rompetrol Rafinare a finalizat, prin modernizarea instalației de cocsare și înlocuirea arzătoarelor cuptoarelor rafinăriei Petromidia, programul de investiții în tehnologie și mediu, care s-a ridicat la 600 de milioane de dolari, în ultimii 5 ani”, arată compania.

RRC a contribuit la bugetul de stat, în primul semestru al acestui an, cu suma totală de 542 de milioane de dolari.

C.C.

NICIUN COMENTARIU