S-a lansat ideea construirii de garduri la toate frontierele Europei

Un politician german propune construirea mai multor garduri la frontierele statelor europene, urmând modelul Ungariei.

Liderul grupului europarlamentar al Partidului Popular European (PPE), politicianul german Manfred Weber, a declarat, într-un interviu pentru Passauer Neue Presse, că frontierele Europei au nevoie de mai multe garduri.

Manfred Weber, care va participa în această săptămână la o reuniune a CSU unde este invitat și Viktor Orban, a susținut măsurile adoptate de premierul ungar pentru limitarea numărului de migranți, afirmând că aceste măsuri sunt în general conforme cu regulile europene.

Ungaria a construit un gard de sârmă la frontiera sa cu Serbia, pe o lungime de 175 de kilometri. „Mulți critică Ungaria, dar ei înșiși nu pot oferi vreo soluție”, a subliniat politicianul german, membru al Uniunii Creștin-Sociale din Bavaria (CSU), formațiune aliată cu Uniunea Creștin-Democrată, a cancelarului german Angela Merkel.

Vor trebui să existe mai multe garduri. Pur și simplu nu se poate ca sute de mii de migranți să se plimbe necontrolat prin Europa

Manfred Weber

Potrivit Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiați (UNHCR), numai în acest an s-au înregistrat 477.906 de noi sosiri pe mare în Europa. Majoritatea migranților sunt cetățeni sirieni, irakieni și afgani, care încearcă să fugă de războaiele și sărăcia din țările lor și să ajungă în Europa Occidentală, în căutarea unei vieți mai bune.

Emanuel Stan

NICIUN COMENTARIU