Româncă, medic stomatolog, bătută la sânge și umilită de un polițist în Canada. IMAGINI ȘOCANTE

O româncă, medic stomatolog, stabilită în Canada, a depus o plângere împotriva unui polițist care a bătut-o cu bestialitate, la un control în trafic, în localitatea candiană Alberta. Dr. Simona Țibu, în vârstă de 41 de ani, a fost oprită pentru că ar fi depășit viteza. Evenimentul s-a petrecut pe 3 august.

Femeia povestește că șeriful din Alberta i-a cerut actele și, când a observat că este româncă, a început să se poarte urât, lovindu-i mașina. Medicul i-a spus că îl va înregistra cu telefonul mobil, moment în care polițistul a devenit extrem de violent – a lovit-o peste mâna dreaptă, i-a smuls telefonul și l-a zdrobit de asfalt, după care i-a spus pe un ton amenințător să iasă din mașină. Speriată, Simona Țibu a început să țipe în speranța că cineva va auzi și va interveni, dar șeriful a devenit și mai violent – a împins-o pe mașină, i-a prins genunchii între ai lui și a început s-o preseze cu pelvisul în spate. În acel moment a lovit-o în cap și, după ce femeia a căzut, polițistul a început s-o dea cu capul de carosabil până când a umplut-o de sânge.

Mai mulți martori au oprit la fața locului – unul a sunat la apelul de urgență 911, altul a făcut fotografii. În final, o ambulanță și un alt echipaj de poliție au sosit la locul incidentului. Românca a fost dusă imediat la spital.

Simona Țibu a fost șocată când a auzit că va fi acuzată de opunere față de arestare și obstrucționarea justiției, în timp ce șeriful bătăuș nu pățea nimic. Din această cauză, românca și-a angajat un avocat și a depus plângere. Până la definitivarea anchetei interne, polițistului i s-a dat să facă muncă de birou.

Andrei Tudor

NICIUN COMENTARIU