Român acuzat că intenţiona să comită un atac cu bombă, arestat în sudul Italiei

Bărbatul, în vârstă de 28 de ani, avea în mașină un dispozitiv exploziv artizanal, în momentul în care a fost capturat, spun autoritățile italiene

catuse

Un român şi un albanez au fost arestaţi miercuri, în sudul Italiei, sub acuzaţia că intenţionau să comită un atac cu bombă la sediul unei companii, în apropierea unei zone de servicii, pe o autostradă, relatează site-ul LatinaToday.it.

Cei doi suspecţi – un român în vârstă de 28 de ani şi un albanez de 27 de ani – au fost opriţi pe Autostrada A14, în sudul Italiei, având în vehicul un dispozitiv exploziv artizanal. Imigranţii au fost arestaţi sub acuzaţia că intenţionau să comită un atac cu bombă la sediul unei companii de import-export din localitatea Molfetta, situată în regiunea Puglia, în apropierea oraşului Bari.

Atentatul ar fi implicat în mod sigur o staţie de alimentare cu carburanţi situată în apropierea companiei vizate, situaţie care ar fi generat riscuri enorme pentru siguranţa publică, dat fiind că în zonă este un spaţiu de servicii.

Garda Financiară din Italia 
comunicat de presă

În acelaşi caz sunt cercetaţi pentru complicitate alţi doi cetăţeni albanezi.

Lucian Mera

NICIUN COMENTARIU