Republica Moldova se confruntă cu două riscuri: Traian Băsescu şi Rusia. Cine spune asta

hannes_swoboda

Republica Moldova se confruntă, în prezent, cu două riscuri: Rusia şi preşedintele Traian Băsescu, a declarat luni, la Bucureşti, liderul socialist Hannes Swoboda, care a criticat declaraţiile şefului statului privind unirea dintre România şi ţara vecină.

“Este foarte curios că, în vremuri în care Moldova este în dificultate, el vrea, mai mult sau mai puţin, să înghită Moldova. În prezent, Moldova se confruntă cu două riscuri: unul este Rusia, celălalt preşedintele Băsescu. Şi asta e puţin curios pentru preşedintele unei ţări vecine”, a declarat Hannes Swoboda, la conferinţa de lansare a proiectului “Relauching Europe”.

Întrebat de ce consideră că preşedintele Băsescu este un risc pentru ţara vecină, Swoboda a precizat că Republica Moldova are nevoie de “respectarea suveranităţii sale, de solidaritate împotriva presiunii ruseşti care este vizibilă din nou”, iar astfel de declaraţii pot fi interpretate ca fiind un îndemn ca Moldova să nu-şi menţină suveranitatea şi autonomia.

Swoboda mai crede că președintele Băsescu alimentează criza politică, în loc s-o tempereze. ”Este foarte important să existe stabilitate în ţară. Îmi pare rău că preşedintele Băsescu nu contribuie la aceasta, pentru că aceasta este misiunea unui preşedinte. Sunt împotriva dezechilibrului pe care îl creează domnul Băsescu. Sper că Guvernul Ponta se va putea stabiliza şi va putea rămâne la putere”, a spus Swoboda.

Austriacul Hannes Swoboda este președintele Grupului Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților din Parlamentul European, fiind deputat în PE din 1996.

C.C.

NICIUN COMENTARIU