Program prelungit la metrou și restricții de trafic în Capitală, vineri. Care este motivul

Programul metroului va fi prelungit cu o oră și jumătate vineri, 1 septembrie, când are loc meciul de fotbal dintre naționala României și reprezentanta Armeniei, în cadrul preliminariilor Cupei Mondiale de Fotbal 2018.

Potrivit Metrorex, ultimele trenuri de metrou vor pleca de la stațiile-capăt de magistrală, în noaptea de vineri spre sâmbătă, la ora 1.00 pe liniile M1, M2 și M3, respectiv, la ora 1.45 pe M4.

Intervalul de circulație va fi de aproximativ 12 minute.

Și traficul rutier, cu excepția RATB, se va restricționa vineri, progresiv, începând cu ora 18.30, în zona Arenei Naționale, unde este programat să se desfășoare meciul de fotbal dintre echipele naționale ale României și Armeniei.

Brigada Rutieră a Capitalei a informat joi, printr-un comunicat de presă, că se va restricționa traficul pe Str. Maior Coravu (între Șos. Mihai Bravu și intrarea în Stadionul Național Arena, precum și străzile care intersectează și acced în acest tronson); pe Str. Pierre de Coubertin (între șos. Vatra Luminoasă și rondul de la intrarea în Stadionul Național Arena, precum și străzile care intersectează și acced în acest tronson); banda I pe str. Vatra Luminoasă, între Str. Tony Bulandra și Str. Pierre de Coubertin; pe Str. Toni Bulandra între Vatra Luminoasă și rond Str. Maior Coravu; Str. Sg. Vasile Șerbănică, între bd. Basarabia și intrarea în stadion și pe bd. Basarabia între Piața Muncii și bd. Chișinău, pentru defluirea pietonală dacă situația o va impune.

De asemenea, de joi dimineață, de la ora 7.00, a fost interzisă parcarea autoturismelor în zona intrării din bd. Basarabia a stadionului.

Polițiștii rutieri le cer conducătorilor de autovehicule să folosească mijloacele de transport în comun pentru a evita blocajele de trafic, să nu oprească ori să staționeze decât în locurile special amenajate sau cât mai departe de arena sportivă, să își păstreze calmul și să nu claxoneze abuziv în cazul în care se află în zone aglomerate, să respecte semnalele agenților de poliție rutieră care dirijează traficul pentru asigurarea fluenței și recomandările polițiștilor care se află în punctele de deviere și să reducă viteza atunci când trec pe lângă grupurile de suporteri și să evite pe timpul deplasării manifestările de natură a pune în pericol siguranța lor, dar și a celorlalți participanți la trafic. Pietonii au obligația să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile semnalizate și marcate corespunzător ori la culoarea verde a semaforului electric și numai după ce sunt siguri că intenția lor de traversare a fost observată de șoferi.

R.D.

NICIUN COMENTARIU