Procurorul Mircea Negulescu a demisionat din magistratură

Procurorul Mircea Negulescu şi-a depus, vineri, demisia din magistratură, după ce Inspecţia Judiciară a cerut suspendarea acestuia din funcţie până la finalizarea cercetării disciplinare demarate ca urmare a unor înregistrări în care apărut acesta.

Decizia procurorului vine ca urmare a cererii Inspecţiei Judiciare de suspendare a acestuia din magistratură pe parcursul cercetării disciplinare demarate în urma unei autosesizări a inspectorilor. Pe rolul Inspecţiei sunt şi alte sesizări care îl vizează pe Negulescu,  formulate de Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), de procurorul general al României şi de o persoană fizică.

Joi, Secţia pentru procurori a CSM a decis să admită cererea lui Mircea Negulescu de încetare a activităţii în cadrul DNA Ploieşti şi a dispus continuarea activităţii acestuia la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina.

“Totodată, secţia a hotărât sesizarea Inspecţiei Judiciare faţă de informaţiile apărute în mass media în cursul zilei de 14 februarie 2017 cu privire la posibilele abateri disciplinare prevăzute de dispoziţiile Legii nr.303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor ori posibile încălcări ale dispoziţiilor Codului deontologic al judecătorilor şi procurorilor”, a transmis joi CSM într-un comunicat de presă.

Postul de televiziune România TV a difuzat, marţi seară, mai multe înregistrări audio în care procurorul Mircea Negulescu stă de vorbă cu soţia unui aflat în arest, căreia îi dezvăluie date şi amănunte din dosare penale.

R.D.

 

NICIUN COMENTARIU