Procuror din Orșova, acuzat de trafic de influență

Un procuror de la Parchetul Judecătoriei Orșova este acuzat de corupție, alături de alți funcționari și reprezentanții unor firme din Drobeta Turnu Severin și Orșova

DNA 1

DNA face cercetări într-un dosar deschis pe numele reprezentanților unor firme din Orșova și Drobeta Turnu Severin, sprijiniți de unul dintre procurorii Parchetului Judecătoriei Orșova.

În cursul dimineții de 14 octombrie 2014, ca urmare autorizării de către instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 8 locații situate în municipiile Drobeta Turnu-Severin și Orșova, din care 2 sunt sediile unor instituții publice de interes local, iar restul sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

comunicat DNA

Surse judiciare au declarat că instituțiile publice vizate sunt Parchetul Judecătoriei orșova, dar și sedii ale circumscripțiilor financiare din cele două localități, existând suspiciuni că mai mulți funcționari ar fi sprijinit activitatea ilegală a firmelor vizate de anchetă.

Reprezentanții firmelor sunt acuzați de evaziune fiscală, iar procurorul din Orșova, de rafic de influență. După finalizarea perchezițiilor, anchetatorii de la DNA vor decide câte persoane vor fi aduse la audieri și câte dintre acestea vor fi reținute.

NICIUN COMENTARIU