Procesul lui Victor Ponta începe de Ziua Păcii. Ce a spus premierul

foto: timetv.ro

Procesul în care premierul este acuzat de 17 infracțiuni de fals dar și de spălarea banilor, în dosarul Turceni Rovinari începe luni la ora 12 la Înalta Curte, primul termen fiind cameră preliminară. Ponta a postat pe facebook că speră ca toată lumea să țină cont că azi e Ziua Păcii.

Procesul în care premierul este acuzat de 17 infracțiuni de fals dar și de spălarea banilor, în dosarul Turceni Rovinari începe luni la ora 12 la Înalta Curte, primul termen fiind cameră preliminară. Ponta a postat pe facebook că speră ca toată lumea să țină cont că azi e Z.iua Păcii.

Tot luni, Comitetul Executiv al PSD ar urma să decidă dacă îl mai sprijină politic pe Victor Ponta. Declarațiile dinaintea reuniunii, inclusiv din partea președintelui partidului Liviu Dragnea, arată însă că Ponta este sprijinit în continuare, pentru a rămâne la guvernare.

Cu o oră înaintea ședinței cu colegii de partid, Ponta a postat pe rețeaua de socializare că de Ziua Păcii trebuie “să ținem cont” cu toții.

Ziua Internaţională a Păcii – o sărbătoare a Organizaţiei Naţiunilor Unite de care sper să ţină cont toată lumea, mai ales cei din zonele de conflict de pe glob. De multe ori cred că din cauza tumultului de zi cu zi uităm de puterea creativă extraordinară pe care o are buna-înţelegere. O zi frumoasă tuturor!.

Victor Ponta

PNL ar urma să depună tot luni, moţiunea de cenzură împotriva Guvernului, dar viceliderul Alina Gorghiu a declarat că necesarul de voturi se poate întruni “doar cu sprijinul unora din PSD”.

La procesul de la Înalta Curte a sosit doar Dan Șova, dar primulo termen, cel de cameră preliminară, nu este obligatoriu pentru prezența inculpaților. Judecătorii analizează probele, iar avocații pot cere refacerea anchetei penale sau a unor probe. Trecerea la următorul termen înseamnă, de fapt, începerea judecății pe fond.

M. Nedelcu

NICIUN COMENTARIU