Prima vizită a unui şef de stat în România, în mandatul lui Iohannis

Preşedintele Bulgariei, Rosen Plevneliev a fost primit, vineri, la Palatul Cotroceni

plevneliev_bulgaria

Preşedintele Bulgariei, Rosen Plevneliev a fost primit, vineri, la Palatul Cotroceni, de preşedintele Klaus Iohannis. Aceasta este prima vizită oficială a unui şef de stat în România, în mandatul lui Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit pe omologul său bulgar, la ora 10.30, pe Platoul Marinescu, unde s-a desfăşurat ceremonia militară a primirii oficiale, s-au intonat imnurile naţionale ale celor două state, iar preşedintele Bulgariei a salutat garda de onoare în limba română.

Preşedintelui Bulgariei, Rosen Plevneliev, i-a fost prezentată delegaţia şefului statului român, din care a făcut parte şi ambasadorul României la Sofia, Anton Păcureţu. Pe Platoul Marinescu s-au aflat consilierii prezidenţiali Lazăr Comănescu, Dan Mihalache, Leonard Orban, dar și purtătorul de cuvânt Tatiana Niculescu Bran.

Rosen Plevneliev l-a îmbrăţişat pe ambasadorul român în Bulgaria şi a avut un scurt dialog cu acesta.

Cei doi preşedinţi au avut, în Salonul Muntenesc din cadrul Palatului Cotroceni, convorbiri tête-à-tête, urmate de convorbiri oficiale, cu participarea membrilor celor două delegaţii oficiale.

La ora 11.45, Palatul Cotroceni, în Sala Unirii va avea loc o declaraţie de presă comună a celor doi şefi de stat.

În finalul vizitei, la ora 12.00, în Salonul Florilor se va desfăşura un dejun oficial oferit de preşedintele Klaus Iohannis în onoarea Preşedintelui Republicii Bulgaria.

R.D.

NICIUN COMENTARIU