Premierul israelian a refuzat o întâlnire cu Titus Corlăţean

Titus_Corlatean

 

Titus_Corlatean

Ministrul de externe Titus Corlățean a solicitat o întrevedere cu Benjamin Netanyahu, însă a fost refuzat pe motiv că agenda de marți a premierului israelian era încărcată la capacitate maximă din cauza unor consfătuiri politice cu referire la alegerile anticipate.

Se pare că întâlnirea a fost solicitată în mod repetat, ajungându-se chiar până la intervenția ministrului israelian de Externe, care a discutat cu consilierii lui  Netanyahu, în vederea facilitării întâlnirii datorită intereselor politice ale Israelului.

Ministerul de Externe face eforturi de a obține sprijin European pentru a împiedica palestinienii să câștige recunoaştere ca stat la următoarea Adunare Generală a ONU. De asemenea, se fac încercări pentru a stopa o legislaţie care permite bunurilor originare din Cisiordania să fie etichetate în supermarketurile din UE.

Întâlnirea solicitată de către Titus Corlățean a fost evitată de către Netanyahu, cu toate că  România este unul dintre statele UE care sprijină în mod vădit Israelul la ONU, dar și în discuţiile dintre statele membre.

NICIUN COMENTARIU