Ponta despre declaraţia lui Băsescu: Sunt numai minciuni, este extrem de tulburat

Premierul a declarat, marți, la Iași, că “România nu mai trebuie să depindă de tulburările unei persoane”

Ponta_Victor_SZ

Premierul Victor Ponta a spus, marţi dimineaţă, că declaraţiile președintelui Traian Băsescu privind faptul că a fost ofiţer acoperit sunt “numai minciuni”. Șeful Guvernului a arătat că preşedintele este “extrem de tulburat şi frământat şi România nu mai trebuie să depindă de tulburările unei persoane”.

Marţi dimineaţă, la Iaşi, unde participă la slujba de Sfânta Parascheva, premierul Victor Ponta a avut prima reacţie la declaraţiile lui Traian Băsescu care a afirmat despre el că a fost ofiţer acoperit.

De foarte mulţi ani vin la sărbătoarea Sfintei Parascheva alături de primarul municipiului, alături de oficialităţile locale şi de mitropolitul Moldovei şi mă bucur că, spre deosebire de ceilalţi ani, ne-a ajutat Dumnezeu şi e soare. Şi sper ca, de acum încolo, România să arate mult mai bine şi mai frumos. Am înţeles că aseară domnul preşedinte Băsescu şi-a continuat atacurile nu doar la adresa mea, a tuturor candidaţilor. După zece ani în care am tot văzut şi minciuni, şi mizerii, şi folosirea instituţiilor statului de către domnul Băsescu pentru interesele sale personale, azi mai sunt 33 de zile din această tragedie care a durat nouă ani şi 11 luni. Din punctul meu de vedere, orice va face şi va spune domnul Băsescu în aceste 33 de zile nu este decât un exemplu de ceea ce nu trebuie să fac eu când voi fi preşedinte, că dacă domnia sa, nu ştiu, a încălcat legea – eu nu m-am uitat -, dar dacă e o încălcare a legii cu siguranţă vom cere să fie sancţionat. Dar până atunci, în cele 33 de zile, trebuie să arătăm cum putem noi să fim altfel şi cum putem ca România să fie altfel, după aceşti  9 ani şi 11 luni de calomnii şi mizerii de atacuri sub centură.

Victor Ponta
premier

Ponta a spus că la slujba de Sfânta Parascheva se va ruga şi pentru şeful statului, care “este extrem de tulburat şi frământat”.

În rest, cu toată deschiderea vă spun că azi o să mă rog şi pentru domnul Băsescu, care este extrem de tulburat, de frământat şi cred că România nu trebuie mai depindă de tulburările şi frământările unei persoane. Spre deosebire de domnul Băsescu, care doar spune, dar care de fapt nu respectă nimic din instituţiile statului, eventual vrea să le folosească împotriva adversarilor politici, eu cred că există în România instituţii ale statului, justiţie, care cu siguranţă dacă cineva a încălcat legea îl va trage la răspundere.

Victor Ponta
premier, candidat la prezidențiale

Ponta a mai spus că din 1995, când a terminat Facultatea de Drept, a respectat legile şi şi-a servit ţara şi va face acest lucru în continuare.

În ce mă priveşte vă spun foarte clar şi foarte sigur că, după ce am terminat Facultatea de Drept, în anul 1995, şi până azi sunt 20 de ani, de fiecare dată am respectat legile ţării, mi-am servit ţara ca magistrat, ca deputat, ca ministru şi voi face la fel ca preşedinte al României.

Victor Ponta
premier, candidat la prezidențiale

Premierul a mai susţinut că Traian Băsescu se exprimă “într-un mod total inacceptabil pentru un preşedinte”, folosind această funcţie şi instituţiile pentru a o susţine pe Elena Udrea.

Întrebat despre declaraţiile lui Traian Băsescu la adresa lui Teodor Meleşcanu, premierul a răspuns: “Eu nu vă pot explica decât faptul că domnul Băsescu, după cum aţi văzut, se exprimă într-un mod care e total inacceptabil pentru un preşedinte în funcţie la adresa tuturor contracandidaţilor doamnei Udrea. Este dreptul domniei sale de a susţine pe cineva. Faptul că foloseşte funcţia de preşedinte şi instituţiile pentru a susţine un candidat, este evident un mod de a nu te comporta ca preşedinte. Şi vă asigur că, atunci când voi fi preşedinte, veţi vedea că ceea ce vedem în ultimele zile şi săptămâni la Traian Băsescu poate fi schimbat cu adevărat“.

Întrebat dacă este ceva adevărat din ceea ce a afirmat luni seară preşedintele Băsescu, premierul a afirmat: “Nu, sunt numai minciuni“.

Întrebat, de asemenea, de ce s-a referit Traian Băsescu la perioada 1997-2001, premierul a răspuns: “Nu ştiu, asta trebuie să-l întrebaţi pe dânsul“.

Traian Băsescu a declarat, luni, că Victor Ponta a fost ofiţer acoperit al SIE, în perioada 1997 – 2001, în timp ce era procuror, fapt ce reprezintă “o incompatibilitate”, potrivit Constituţiei vechi.

NICIUN COMENTARIU