6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 8:06
No menu items!

Polițist tăiat cu o macetă, în timpul unei percheziții la un recidivist. Luptătorul SIAS nu purta casca de protecție

spot_img

Un polițist de la Serviciul pentru Intervenții și Acțiuni Speciale (SIAS) Suceava a fost grav rănit, marți dimineață, după ce a fost atacat cu o macetă în timpul unei percheziții făcute în locuința unui traficant de droguri recidivist. 

Potrivit Poliției Române, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceva au desfășurat, marți dimineața, o acțiune pentru destructurarea unei grupări infracționale, fiind efectuate opt percheziții domiciliare.

La una dintre locuințele percheziționate, în Rădăuți, una dintre persoanele vizate l-a atacat și rănit, cu o sabie, pe agentul șef adjunct de poliție Dan Ciprian Sfichi, din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Suceava, „rănindu-l foarte grav la cap și braț”, conform IPJ Suceava.

Purtătorul de cuvânt al SJU Suceava, dr. Mihai Ardeleanu, a declarat că polițistul este în stare gravă. Informația a fost confirmată apoi, în cadrul unei declarații de presă, și de șeful Poliției Române, Bogdan Despescu. 

Potrivit acestuia, polițistul nu purta casca de protecție în timpul intervenției. „Am dispus verificări cu privire la acest aspect”, a mai spus Despescu. 

La rândul său, directorul SIAS, Alexandru Scurtu a precizat că misiunea de marți a fost una dificilă, cu grad de risc ridicat, cei patru luptători ai SIAS care au intervenit fiind nevoiți să neutralizeze mai întâi câinii de luptă ai agresorului pentru a putea descinde în locuința acestuia. Scurtu a precizat că luptătorii SIAS beneficiază de toate dotările necesare pentru intervenții (cască antiglonț cu vizor antiglonț, vestă antiglonț), dotarea acestora reprezentând o prioritate pentru Poliția Română. 

Alexandru Huţuleac, cel care l-a rănit pe polițist, a mai fost arestat şi în iulie 2016 pentru trafic de droguri, în cadrul unei acţiuni a DIICOT Suceava de destructurare a unei reţele de traficanţi, iar după patru luni a fost eliberat.

Potrivit informaţiilor făcute publice la acea vreme de procurorii DIICOT Suceava, gruparea din care făcea parte Huțuleac a vândut etnobotanice în valoare de peste 3 milioane de lei, în urma acţiunii din 2016 fiind arestate preventiv cinci persoane şi alte şase puse sub control judiciar.

Pe parcursul cercetărilor au fost identificaţi 22 de membri ai grupării infracţionale, care, timp de trei ani au vândut etnobotanice pe raza judeţului Suceava.

În urma percheziţiilor, procurorii au indisponibilizat peste 8 kilograme de substanţe etnobotanice, maşini de lux, terenuri şi case achiziţionate de membrii grupării din sumele provenite din vânzarea de etnobotanice.

La acea vreme, Alexandru Huţuleac, al doilea ca importanţă în grupul infracţional, a refuzat să colaboreze cu poliţia, însă a pus la dispoziţia anchetatorilor înregistrări video ale camerei de supraveghere montate în locuinţa sa.

Alexandru Huţuleac a reuşit să scape din arest după doar patru luni, fiind cercetat sub control judiciar până în luna octombrie 2017.