Pilates Boutique: Antrenament reconfortant pentru minte și corp

Dintre sutele de exerciții fizice pentru care puteți opta zilnic, cele care țin de metoda Pilates contribuie și la sănătatea dumneavoastră.

Iar, pentru ca antrenamentul să atingă eficiența maximă, este recomandat să fie practicat individual, sub supravegherea unui instructor personal, mai ales atunci când este vorba despre exercții care ajută la recuperarea în urma unui accident ori a unei intervenții chirurgicale sau după naștere.

Un astfel de antrenament poate fi practicat în Capitală pe strada Chiparosului, nr. 25 (la câțiva pași distanță de Piața Alba Iulia), la Pilates Boutique – unul dintre puținele studiouri în care puteți înțelege conceptul consacrat de Joseph Pilates: să vă controlați mușchii cu ajutorul minții. Cu atât mai mult cu cât spațiul în care vă veți antrena este unul cochet, extrem de prietenos și cald.

“Reconfortantă pentru minte și corp, metoda Pilates poate face diferența pentru sănătatea dumneavoastră, fără a solicita organismul, așa cum se întâmplă atunci când alegeți alte metode de antrenament”, explică Roxana Mera, instructorul de pilates.

Fie că folosește aparate moderne (Pilates Reformer), fie că execută mișcările clasice, la salteluță, la Pilates Boutique, sub îndrumarea Roxanei, fiecare client beneficiază – timp de o oră, cât durează o ședință de antrenament – de toată atenția antrenorului. Asta, și pentru că antrenamentele sunt personalizate, în funcție de condiția fizică a cursantului, de rezultatele dorite și de eventualele afecțiuni ale acestuia: probleme articulare, afecțiuni ale coloanei vertebrale, probleme legate de recuperarea după anumite afecțiuni fizice sau după perioada de sarcină. Cu acordul medicului specialist, pilates-ul este recomandat și în timpul sarcinii, în primul rând pentru că ajută la menținerea condiției fizice și a unui tonus muscular bun.

“Metoda Pilates nu se oprește doar la exercițiile executate în studio, ci la educarea abilităților fizice, astfel încât cursanții să mențină controlul, atitudinea corporală, poziția, în toate aspectele vieții lor”, adaugă instructorul Roxana Mera.

Mai multe detalii despre ceea ce înseamnă pilates, dar și sfaturi legate de alimentația sănătoasă pentru care ar trebui să optați găsiți pe http://www.pilatesboutique.ro, unde vă și puteți înscrie la cursurile Roxanei.

Ce este Pilates?

Dezvoltată de Joseph Pilates la începutul anilor 1900, această metodă de antrenament urmărește controlarea mușchilor cu ajutorul minții.

Studiind anatomia, yoga, culturismul, gimnastica și artele marțiale, Joseph Pilates considera că stilul nostru de viață, modern, postura deficitară și respirația ineficientă sunt factorii majori ai sănătății precare. Astfel, el a dezvoltat o serie unică de exerciții fizice viguroase, destinate îmbunătățirii posturii, coordonării, echilibrului, puterii, flexibilității, respirației și functionalității organelor. A inventat o varietate de aparate cu arcuri de rezistență, la care se pot executa aceste exerciții. În 1926 a deschis primul studio de pilates la New York. Astfel s-a născut un nou concept în lumea fitness-ului.

R.D.

NICIUN COMENTARIU