14.4 C
București
joi, 28 martie 2024 - 12:09
No menu items!

Pietrele lui Solomon, un loc pe cât de sălbatic, pe atât de frumos

spot_img

Material prezentat de Fundația România Autentic

Pietrele_lui_Solomon

Pietrele lui Solomon reprezintă o zonă de interes turistic situată într-un splendid amfiteatru natural, la marginea municipiului Brașov, iar peisajul, pe cât e de sălbatic, pe atât este de frumos, scrie financiarul.ro. 

Zona impresionează prin stâncile înalte, fiind situată în partea de Sud-Vest a cartierului Schei, cel mai vechi cartier al Brașovului, lângă drumul care face legătura cu Poiana Brașov. Pietrele lui Solomon se află în partea Nord-Vestică a Masivului Postăvarul, între Muntele Tâmpa și Rezervația naturală Ștejărișul Mare, fiind străbătute de râul Valea cu apă.

Legenda spune că numele acestor stânci vine de la un rege pe nume Solomon, care în fuga lui de urmăritori ar fi sărit cu calul peste valea ce străbate cele două stânci, regele scăpând cu viață, iar dușmanii săi au căzut în prăpastie. Bătrânii din Schei spun că Pietrele lui Solomon sunt doi munți peste care un rege a încercat să sară cu calul.

Zona de la Pietrele lui Solomon este considerată o zonă balneo-curativă cu efecte excelente asupra bolilor de inimă, datorită aerului bogat în oxigen și a atmosferei ionizate negativ. Stâncile de la Pietrele lui Solomon sunt preferate de alpiniști pentru escaladă, pentru că pot fi parcurse trasee cu diverse grade de dificultate.

De la Pietrele lui Solomon, pe un drum forestier, ușor de parcurs, se ajunge în Poiana Mică, după care tot prin pădure, în Poiana Brașov.

În vecinătatea acestei zone turistice se află câteva obiective turistice de interes cum sunt: Biserica Sf.Nicolae construită în anul 1495, în vecinătatea căreia se află mormântul marelui diplomat român Nicolae Titulescu, și Muzeul Primei Școli Românești. De asemenea, Poarta Ecaterinei, construită în secolul al XVI-lea, între Bastonul Fierarilor și Bastionul Țesătorilor, cu rol principal de acces al locuitorilor din Schei, în Piața Sfatului.

Olimpia Diaconiuc