Peste 100 de militari ucraineni, încercuiţi de rebeli proruşi

Moskal: “Militari răniţi au fost luaţi prizonieri, inclusiv comandantul batalionului”

 ucraina

Peste 100 de militari ucraineni erau încercuiţi, miercuri, de rebeli proruşi, în regiunea separatistă Lugansk, în estul Ucrainei, au anunţat autorităţile ucrainene, relatează AFP.

Guvernatorul pro-Kiev al regiunii Lugansk Ghenadi Moskal a anunţat că 112 militari ucraineni erau “încercuiţi” într-o zonă cunoscută sub numele de Bahmutka, pe un drum dinspre Lugansk căte vest.

“Situaţia poate să fie considerată critică”, a avertizat Moskal. “Militari răniţi au fost luaţi prizonieri, inclusiv comandantul batalionului”, a adăugat el, evocând “tiruri permanente cu armament greu”.

Statul Major ucrainean a confirmat o situaţie “dificilă, dar controlabilă”, iar un purtător de cuvânt militar a dezminţit că ar fi vorba despre o “încercuire” totală.

“Încă mai pot fi trimise întăriri şi armament suplimentar”, a declarat Andrii Lîsenko într-o conferinţă de presă la Kiev.

În pofida decretării unui armistiţiu, pe 5 septembrie, confruntările armate continuă în anumite puncte fierbinţi, inclusiv pe aeroportul de la Doneţk, chiar dacă au scăzut în intensitate.

NICIUN COMENTARIU