PENIBIL. Procurorii “antitero”, umiliți de medicul Mihai Lucan

Chirurgul Mihai Lucan – pus sub acuzare într-un dosar al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism  (DIICOT) – a “distrus” operațiunea de filaj a anchetatorilor care ar trebui să lupte cu teroriștii și Crima Organizată. Medicul a găsit în mașina soției (pe care, spun procurorii, o utiliza el) o cameră audio- video, instalată de DIICOT pentru filaj. 

Medicul spune că dispozitivul de interceptare fusese instalat în mașina soției sale, care nu este parte în dosar. Potrivit acestuia, o plăcuță din plastic, aflată în plafoniera autoturismului a căzut peste schimbătorul de viteze, iar de sub ea s-a desprins o cameră video minusculă, legată cu un fir electric de sursa de alimentare a plafonierei. Disperați, la 15 minute după depistarea camerei, reprezentanți ai DIICOT au ajuns la mașina soților Lucan, le-au fluturat celor doi o hârtie în față și au recuperat camera. 

Reprezentanții DIICOT au recunoscut că a au fost deconspirați într-un comunicat de presă, dar au precizat că dispozitivul de monitorizare a fost instalat în mașina folosită de medicul Mihai Lucan, în baza unui mandat de supraveghere tehnică. 

În cursul zilei de astăzi (joi – n.r.), ne- a parvenit informaţia că inculpatul LUCAN MIHAI a descoperit în autoturismul pe care îl utiliza, un mijloc de interceptare ambientală care aparţine Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizat şi Terorism.

Precizăm că dispozitivul a fost instalat în autoturismul utilizat de către inculpatul Lucan Mihai urmare a punerii în executare a unui mandat de supraveghere tehnică, solicitat şi obţinut cu respectarea normelor de procedură penală.

Dispozitivul tehnic deconspirat de către inculpat a fost recuperat.

În cursul zilei de astăzi, ne- a parvenit informaţia că inculpatul LUCAN MIHAI a descoperit în autoturismul pe care îl utiliza, un mijloc de interceptare ambientală care aparţine Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizat şi Terorism. Precizăm că dispozitivul a fost instalat în autoturismul utilizat de către inculpatul Lucan Mihai urmare a punerii în executare a unui mandat de supraveghere tehnică, solicitat şi obţinut cu respectarea normelor de procedură penală.

Dispozitivul tehnic deconspirat de către inculpat a fost recuperat.”

Medicul Mihai Lucan a depus o plângere penală împotriva procurorului DIICOT Marian Delcea, cel care instrumentează dosarul împotriva sa, sub acuzația de compromitere a acțiunilor justiției.

 

NICIUN COMENTARIU