Partidul „Pro România” al lui Daniel Constantin are planuri mari, deși încă nu există

Partidul „Pro România”, lansat, la sfârșitul lunii mai, de fostul lider al ALDE şi al Partidului Conservator, Daniel Constantin, alături de mai mulți politicieni sau parlamentari, nu este încă înscris în Registrul partidelor politice de la Tribunalul București.

Potrivit portalului instanțelor de judecată, pe 26 iunie, Tribunalul București a respins cererea de acordare a personalității juridice Partidului „Pro România”. De altfel, acesta este chiar petentul, nu o persoană fizică, așa cum se practică.Anulează cererea. Cu drept de reexaminare în 15 zile de la comunicare.

Cererea de reexaminare se depune la această instanţă. Pronunţată în şedinţă publică”, se arată în minuta ședinței de judecată. După o lună, pe 27 iulie, a fost admisă cererea de reexaminare, astfel că dosarul a fost trimis completului iniţial învestit pentru continuarea procedurii. „Admite cererea de reexaminare. Revine asupra măsurii anulării cererii de chemare în judecată. Trimite cauza completului iniţial investit pentru continuarea procedurii. Definitivă. Pronunțată în ședință publică și dată în Cameră de Consiliu, azi, 27.07.2017”, se arată în minută.

În ciuda faptului că Partidul „Pro România” încă nu există, Daniel Constantin vorbește despre posibilitatea înscrierii în această formațșiune a fostului premier Victor Ponta. „Am vorbit multe, o să vă spună dânsul. Victor Ponta e un politician foarte bun și o personalitate puternică. Un astfel de anunț cu siguranță trebuie să îl facă dânsul. (…) O astfel de decizie majoră trebuie să vină din partea domniei sale. Haideți să mai așteptăm câteva zile, o lună de zile și dânsul cu siguranță își va anunța viitorul. A spus că nu mai este în PSD cu regret. Cred că în scurt timp va face un anunț”, a declarat, luni, pentru Agerpres, Daniel Constantin, întrebat dacă fostul premier se va înscrie în noua formațiune politică.

Partidul lui Daniel Constantin s-a lansat, în 29 mai, pe terasa unui hotel din Bucureşti, în cadrul unui eveniment pe care organizatorii l-au promovat ca fiind „#altfel” și la care au participat Laurenţiu Rebega, eurodeputat naţionalist, fost membru în Partidul Conservator şi finul lui Constantin, fostul deputat Mihai Sturzu, membru al Partidului România Unită, fondat de Bogdan Diaconu și Sebastian Ghiță, deputatul Sorin Câmpeanu, fost ministru al educaţiei.

Pro România are în prezent cinci deputaţi, care au devenit neafiliaţi după ce au plecat din ALDE – Daniel Constantin, Mircea Banias (fost PNL, PDL şi apoi PC), Eugen Durbacă, Damian Florea şi Sorin Câmpeanu, însă îşi propune ca în toamna să aibă cel puţin zece pentru a putea forma un grup parlamentar.

Andrei Tudor

NICIUN COMENTARIU