Ouă scoțiene

Săptămâna aceasta vă recomandăm un preparat gustos, care poate fi consumat atât cald, cât și rece

oua_scotiene

Ingrediente:

  • 5  ouă,
  • 200 gr carne tocată de pui,
  • 100 gr făină,
  • 150 gr pesmet,
  • sare,
  • piper.

Mod de preparare:

4 din cele 5 ouă se fierb pentru 8 minute, apoi se lasă la răcit în apă rece.

oua1

oua2

Carnea tocată se condimentează cu sare și piper și se împarte în patru părti egale.

oua3

Fiecare ou se dă prin făină, se îmbracă în carne tocată, se trece din nou prin făina, apoi prin oul crud (bătut cu sare și piper) și prin pesmet.

oua4

oua5

oua6

oua7

Încingeți bine uleiul într-o tigaie adâncă. Prăjiți ouăle câte 5 minute, întorcându-le pe toate părțile.

 oua8

oua9

După prăjire, se scot pe un prosop de bucătărie, pentru a îndepărta surplusul de ulei.

oua10

Se pot consuma ca atare, cu muștar….

oua11

…sau putem adăuga o garnitură.

oua12

Ouăle scoțiene se pot consuma atât calde, cât și reci.

Poftă bună!

Nicoleta Popa

NICIUN COMENTARIU