11.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024 - 20:56
No menu items!

OSCAR 2015. Cadouri în valoare de 168.000 de dolari pentru fiecare perdant. VEZI LISTA CÂȘTIGĂTORILOR

spot_img

Chiar dacă primesc aceste coșuri-cadou în valoare de 168.000 de dolari fiecare, perdanții Oscarurilor trebuie să plătească taxe în valoare de 40.000 de dolari pentru valoarea fiecărui coș

An Oscar statue is seen at the nominations announcement for the 87th Academy Awards in Beverly Hills, California

Aproximativ 20 de actori și regizori care au fost nominalizați dar nu au câștigat celebra statuetă Oscar la gala de duminică seara, nu s-au întors acasă cu mâna goală. Organizatorii au pregătit pentru ei cadouri în valoare de aproximativ 168.000 de dolari fiecare, relatează AFP.

Firma americană de marketing Distinctive Assets s-a ocupat de realizarea acestor coșuri cadou, a căror valoare a fost de două ori mai mare față de anul trecut. „Cadourile din acest an sunt cele mai scumpe care au fost oferite până în prezent”, a scris revista Vanity Fair pe site-ul său de internet.

Gențile includ, între altele, cupoane pentru închirierea unei mașini premium Audi timp de un an (în valoare de 20.000 de dolari), o excursie cu tren de ultimă generație în stâncoșii canadieni (14.600 de dolari), obiecte de mobilă lucrate la comandă (25.000 de dolari), întâlniri cu un astrolog (20.000 de dolari), pachete VIP pentru servicii de sănătate (14.200 de dolari), dulciuri fine în valoare de 1.295 de dolari, excursie în sudul Franței la celebrele plaje La Baleine unde se produce renumita sare de mare (1.550 de dolari), tratamente de liposucție folosind noua tehnologie LED neinvazivă (4.100 de dolari), precum și pentru proceduri de îmbunătățire a activității sexuale, inclusiv un vibrator (5.250 de dolari), potrivit AFP.

Potrivit legislației fiscale americane, chiar dacă primesc aceste coșuri cadou în valoare de 168.000 de dolari fiecare, perdanții Oscarurilor trebuie să plătească taxe în valoare de 40.000 de dolari pentru valoarea fiecărui coș în parte, pe care trebuie să o declare fiscului american.

LISTA CÂȘTIGĂTORILOR: 

„Birdman” – Cel mai bun film al anului. „Birdman”, al regizorului mexican Alejandro González Inárritu, a câștigat Oscarul pentru „Cel mai bun film al anului” la cea de-a 87-a ediție a premiilor Academiei Americane de Film, desfășurată duminică seara, la Los Angeles. Lungmetrajul este o comedie neagră, povestea unui fost star de cinema, devenit celebru prin rolul omului pasăre, „Birdman”, care încearcă să redobândească gloria de odinioară jucând într-un spectacol de teatru de cu totul altă factură decât filmele care l-au propulsat în lumea vedetelor. Pelicula a avut cel mai mare număr de nominalizări, nouă, și a obținut cele mai multe premii, patru.

Cea mai bună actriță în rol principal – Julianne Moore. Julianne Moore și-a confirmat statutul de mare favorită și a câștigat duminică premiul Oscar pentru cea mai bună actriță în rol principal cu producția „Still Alice”, în care joacă rolul unei profesoare universitare care este diagnosticată cu maladia Alzheimer.

Cel mai bun actor în rol principal Eddie Redmayne. Actorul britanic Eddie Redmayne a câștigat duminică premiul Oscar la categoria cel mai bun actor în rol principal pentru portretul pe care-l face celebrului astrofizicianului Stephen Hawking în filmul biografic „The Theory of Everything”.

Patricia Arquette, premiul pentru Cea mai bună actriță în rol secundar.

Cea mai bună regie – Alejandro González Inárritu pentru filmul „Birdman”.

Cel mai bun scenariu adaptat – Graham Moore pentru filmul „The Imitation Game”.

Cel mai bun scenariu original – Alejandro González Inárritu, Nicolás Giacobone, Alexander Dinelaris și Armando Bo pentru filmul „Birdman”.

Cea mai bună coloană sonoră -„The Grand Budapest Hotel”.

Cea mai bună melodie originală – „Glory” din „Selma” (Common and John Legend).

Cel mai bun lungmetraj documentar – „Citizenfour”.

Cel mai bun montaj -„Whiplash”.

Cea mai bună imagine – „Birdman or (The Unexpected Virtue of Ignorance)”.

Cea mai bună regie artistică – „The Grand Budapest Hotel”.

„Big Hero 6” – Cel mai bun film de animație. Filmul ‘Big Hero 6’ al studiurilor Disney, o poveste despre un adolescent pasionat de robotică pentru care aventurile încep odată cu întâlnirea cu un robot gonflabil, foarte simpatic, a câștigat premiul Oscar pentru cel mai bun lungmetraj de animație, conform Reuters.

Cel mai bun scurtmetraj animat  – „Feast”.

Cele mai bune efecte vizuale  – „Interstellar”. Patricia Arquette a câștigat primul său premiu Oscar, cel pentru rol secundar feminin, cu interpretarea unei mame care luptă pentru a-și crește cei doi copii în „Boyhood”, conform Reuters.

Cel mai bun mixaj de sunet – „Whiplash”.

Cel mai bun montaj de sunet  – „American Sniper”.

Cel mai bun scurtmetraj documentar – „Crisis Hotline: Veterans Press 1” .

Cel mai bun scurtmetraj de ficțiune – „The Phone Call”.

Drama poloneză „Ida” – Cel mai bun film străin. Drama poloneză „Ida” a câștigat duminică premiul Oscar pentru cel mai bun film străin, primul Oscar obținut de cinematografia din Polonia, conform AFP și Reuters. Filmul realizat în alb-negru, în regia lui Pawel Pawlikowski, a fost considerat unul dintre favoriții acestei categorii, la mare luptă cu producția rusă „Leviathan”.

R.D.