Orașul din România unde câinii au nevoie de bilet de autobuz

După cafenele și spații de joacă special create pentru ele, animalele de companie din Cluj pot călători de acum și cu autobuzul.

Consiliul local a dat undă verde hotărârii care le permite celor care locuiesc sau trec prin Cluj să călătorească însoțiți de câini în mijloacele de transport în comun. Doar cu bilet, însă. În plus, cățelul – oricât de prietenos ar fi – nu are voie să zburde prin mașină. Trebuie să stea lângă stăpân și să se supună câtorva reguli. Ca și stăpânul, de altfel.

Astfel, prima regulă pentru cei care urcă în autobuz cu animalul de companie este să-i cumpere și acestuia bilet.

Apoi, cățelul nu are voie oricând în mijlocul de transport în comun, ci doar în afara orelor de vârf. A treia regulă: trebuie ținut la un metru distanță de ceilalți călători.

Noul regulament a fost adoptat de Consiliul local Cluj-Napoca după un an de dezbateri și modificări. Reprezentanții Consiliului susțin că, astfel, orașul se aliniază la legislația europeană în ceea ce privește accesul animalelor de companie în mijloacele de transport în comun.

La rândul lui, directorul general al Companiei de Transport în Comun Cluj, Liviu Neag a declarat pentru stirileprotv.ro că este important ca proprietarii de animale de companie să respecte regulile.

Dacă este unul mai mic (cățel – n.r.) să-l pună într-o cutie sau ceva. Și să înțeleagă că este obligatoriu să composteze un bilet și pentru animal. E un singur animal pe un singur autobuz. Asta este Hotărârea de Consiliu local și noi suntem obligați să o punem în aplicare așa cum sună ea. 

Liviu Neag
director general, Compania de Transport în Comun Cluj

NICIUN COMENTARIU