Omar Hayssam a fost transferat la Penitenciarul Mărgineni

Sirianul Omar Hayssam a fost transferat, joi dimineață, în jurul orei 6.00, de la Penitenciarul de Maximă Siguranță Rahova – București la Penitenciarul Mărgineni, din județul Dâmbovița.

Purtătorul de cuvânt al Administrației Naționale a Penitenciarelor, Monica Pană, a precizat că lui Omar Hayssam i-a fost stabilit și la Mărgineni un regim de maximă siguranță.

Executarea pedepsei în regim de maximă siguranţă a fost stabilită deoarece Hayssam are o condamnare de 20 de ani de închisoare pentru terorism, fiind acuzat de implicarea în răpirea, în Irak, a jurnaliştilor Marie Jeanne Ion, Sorin Mişcoci şi Ovidiu Ohanesian.

Potrivit legii, regimul de maximă siguranţă se aplică iniţial persoanelor condamnate la pedeapsa detenţiei pe viaţă şi celor condamnate la pedeapsa închisorii mai mare de 15 ani.

Deţinuţilor care execută pedeapsa în regim de maximă siguranţă li se aplică măsuri stricte de pază, supraveghere şi escortare. Aceştia sunt cazaţi, de regulă, individual, prestează muncă şi desfăşoară activităţi educative, culturale, terapeutice, de consiliere psihologică şi asistenţă socială în grupuri mici, în spaţii anume stabilite în interiorul penitenciarului, sub supraveghere continuă.

Omar Hayssam a fost adus în ţară pe 19 iulie anul acesta, după şapte ani de la fuga sa din România.

E.T.

NICIUN COMENTARIU