Olimpicii români – patru medalii la Informatică

A XXII-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Informatică pentru seniori a fost organizată în Ankara, în perioada 10-17 august

Lotul olimpic de informatică al României a obţinut o medalie de aur şi trei de argint la Olimpiada Balcanică de Informatică pentru seniori, care a avut loc la Ankara, în perioada 10-17 august.

Ministerul Educației Naționale (MEN) a transmis, luni, într-un comunicat de presă, că medalia de aur a fost obţinută de Mihai-Iulian Andreescu, care a absolvit în acest an Colegiul Naţional de Informatică “Tudor Vianu” din Capitală.

Cei trei câştigători ai medaliilor de argint, toţi absolvenţi în acest an, sunt Radu Szasz, de la Colegiul Naţional “C. Brediceanu” din Lugoj, judeţul Timiş, Tudor-Petru Ţiplea, de la Colegiul Naţional “Dragoş Vodă” din Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş, şi Mihai Gheorghe, de la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti.

Echipa României a fost condusă de profesorii Szabó Zoltan şi Dan Pracsiu.

Olimpiada Balcanică de Informatică, ajunsă la a XXII-a ediţie, a reunit 13 echipe din 11 ţări -Albania, Bosnia, Bulgaria, Cipru, Grecia, Macedonia, Moldova, Muntenegru, România, Serbia şi Turcia.

D.M.

NICIUN COMENTARIU