Obiecte de patrimoniu, confiscate într-un târg de antichităţi

Bunurile au fost predate de polițiști Muzeului Etnografic al Transilvaniei din Cluj-Napoca şi Muzeului Aurului din Brad

masina_politie_SZ

Un număr de 96 de tablouri, între care unul semnat Nicolae Dărăscu, monede antice şi flori de mină au fost confiscate de poliţişti, în ultima săptămână, în urma unei acţiuni în Târgul de icoane şi antichităţi organizat în localitatea clujeană Negreni.

Oficialii Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) au precizat, luni, într-un comunicat de presă, că, în urma controalelor, poliţiştii au confiscat 96 de tablouri, aproape 90 de monede Maria Tereza, din argint, de origine austriacă, mai multe monede antice greceşti şi peste 70 de flori de mină.

La descinderi au participat poliţişti de la Investigaţii Criminale specializaţi în infracţiuni contra patrimoniului din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale a IGPR şi din cadrul inspectoratelor judeţene de poliţie Alba, Bihor, Cluj, Gorj, Hunedoara, Neamţ, Mureş şi Sibiu.

Poliţiştii au dat şase amenzi, în valoare totală de 8.000 de lei, iar obiectele urmează să fie expertizate, pentru a se verifica dacă sunt autentice şi dacă fac parte din patrimoniul cultural naţional.

NICIUN COMENTARIU