11.4 C
București
vineri, 29 martie 2024 - 8:45
No menu items!

Numărul parlamentarilor PNL nu mai permite inițierea unei moțiuni de cenzură. Stroe: Domnul Antonescu a dorit excluderea mea

spot_img

Stroe-Radu_SZ

Numărul parlamentarilor PNL a scăzut, marţi, la sub o pătrime din numărul total al aleşilor, după demisiile din Senat ale liberalilor Victor Ciorbea şi Iosif Secăşan. Potrivit Constituţiei, pentru iniţierea unei moţiuni de cenzură sunt necesare semnăturile a minimum o pătrime din numărul parlamentarilor: „Moţiunea de cenzură poate fi iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor şi se comunică Guvernului la data depunerii”.

În prezent, PNL are 141 de parlamentari din totalul de 571, respectiv 47 de senatori şi 94 de deputaţi, în condiţiile în care Radu Stroe este în continuare membru al grupului PNL din Camera Deputaţilor.

Biroul Politic Național al PNL a decis, marți, excluderea lui Radu Stroe din partid. Decizia luată cu 53 de voturi „pentru” și 10 „împotrivă” va fi înaintată Delegației Permanente pentru a fi sau nu aprobată.

După ședința BPN, Radu Stroe a declarat că nu i se pare normal această decizie. „Nu mi se pare normal. Domnul Antonescu a fost cel care a dorit acest lucru”, a spus Radu Stroe.

Mi-am exprimat regretul pentru acest fapt. Am menționat în timpul ședinței că, în ceea ce am spus eu la postul de televiziune respectiv, era un lucru îndeobște cunoscut în organismele partidului. Am exprimat regretul că unii colegi au fost extrem de ofuscați de această chestiune. S-a făcut propunerea și s-a votat excluderea. Domnul Antonescu a fost cel care a dorit acest lucru, a fost o propunere a domnului Quintus de suspendare pe 6 luni din funcția de vicepreședinte

Radu Stroe
deputat PNL

Liberalul a precizat că s-ar putea întoarce în PNL, dacă se va vota excluderea sa, dar nu se gândește în nici un caz la intrarea în PSD.

Nu-mi reproșez nimic, dar am înțeles de la colegii mei că ieșirea de la Antena 3 a fost extrem de acuzatoare la adresa președintelui partidului. Am explicat că regret faptul că s-a înțeles acest lucru, eu am spus doar că presimt, simt că scorul partidului la europarlamentare nu va fi cel scontat și că, din păcate, domnul Antonescu, părăsind USL-ul și plecând din guvernare, nu va mai avea suficiente șanse pentru a câștiga Președinția României.

Radu Stroe

Deputatul liberal  a ținut să-i mulțumească în mod special lui Mircea Ionescu Quintus „pentru înțelepciunea sa” (a propus supendarea din partid) și le-a exprimat colegilor speranța că în de curând să se întoarcă în PNL. „Poate o lună-două”, a spus Stroe.

Nu poți face un mega vehicul, cum era USL-ul, cu sabia scoasă și un război permanent, trebuie să existe o negociere. În momentul în care apar divergențe de genul legea amnistiei, legea roșia montană, acestea nu sunt elemente, nu sunt cauze, nu sunt motive pentru ruperea unui asemenea vehicul de 70% în Parlament. Negociezi, treci, votezi împotriva legii și mergi mai departe, nu rupi USL pentru lucrul ăsta. Nu lași 150 de parlamentari să facă declarații politice și să vb în opoziție, când ei trebuie să fie la putere să facă programul, care s-a angajat, și față de cei 5 milioane de alegători din decembrie și față de cei 7 milioane de votanți la referendum. Din punctul meu de vedere, în niciun partid nu există un om și nicio funcție guvernamentală (este vorba despre Klaus Iohannis – n.r.) pentru care să rupi un vehicul de 70%, un proiect nu doar până în 2016, până în 2020. Trebuiau să găsească o cale

Radu Stroe

Liberalul a spus în încheiere că speră în refacerea USL. „Eu cred că totuși PNL cu 800 de primari, 150 de parlamentari și cu 13 președinți de CJ trebuie să facă programul de guvernare și angajamentele față de electorat, nu doar să facă opoziție”, a spus Radu Stroe.

Daniela Marinescu