17.4 C
București
joi, 25 aprilie 2024 - 14:42
No menu items!

Modul în care au fost organizate alegerile în diaspora, pe masa Comisiei LIBE din PE

spot_img

Conferinţa preşedinţilor a respins propunerea Grupului PPE de a fi introdusă în plenul Parlamentului European o dezbatere privind modul în care au fost organizate alegerile prezidenţiale din România

Votare_Elvetia_SZ 5

Conferinţa preşedinţilor a respins propunerea Grupului PPE de a fi introdusă în plenul Parlamentului European o dezbatere privind modul în care au fost organizate alegerile prezidenţiale din România, subiectul fiind transmis Comisiei LIBE.

La reuniunea Conferinţei preşedinţilor de ieri (joi – n.r.), Grupul PPE a propus o dezbatere în plen privind modul în care au fost organizate alegerile prezidenţiale din România, pe 2 şi 16 noiembrie. Iniţiativa unei astfel de dezbateri a aparţinut membrilor PDL ai Grupului PPE. Grupul PPE a subliniat că organizarea alegerilor prezidenţiale a fost extrem de proastă. Nu au fost suficiente secţii de vot pentru a permite tuturor cetăţenilor români din străinătate să-şi exercite un drept constituţional fundamental, şi anume dreptul de a vota. Din această cauză, mulţi români nu au putut vota.

purtător de cuvânt al președintelui Grupului PPE Manfred Weberdeclarație pentru MEDIAFAX

La rândul lui, preşedintele Grupului PPE Manfred Weber a precizat că românii care nu au putut vota aşteaptă explicaţii pentru acest lucru.

Conferinţa preşedinţilor este organul politic al Parlamentului European, care pregăteşte calendarul Parlamentului şi ordinea de zi a şedinţelor plenare. Din Conferinţa preşedinţilor fac parte preşedintele PE şi preşedinţii grupurilor politice. De asemenea, din Conferinţa preşedinţilor face parte un reprezentant al deputaţilor neafiliaţi, care însă nu are drept de vot.