Mircea Băsescu, audiat din nou la DNA

Procurorii DNA au instituit sechestru asigurător atât pe averea lui Mircea Băsescu, cât și pe bunurile aflate în proprietatea lui Marian Căpățînă

Basescu Mircea_SZ

Mircea Băsescu a fost adus, marți dimineață, la Direcția Națională Anticorupție (DNA), pentru a i se prezenta expertiza făcută pe imaginile care îl incriminează și care constituie probe în dosar, puse la dispoziția procurorilor de familia lui Sandu Anghel, mai cunoscut drept Bercea Mondial. În același dosar, procurorii DNA au instituit sechestru pe averea lui Mircea Băsescu și pe bunurile aflate în proprietatea lui Marian Căpățînă.

Potrivit referatului prin care procurorii DNA au cerut arestarea lui Mircea Băsescu și a intermediarului banilor, Marian Căpățînă, probele sunt reale, neexistând dubii cu privire la autenticitatea acestora. Cu toate acestea, la cererea avocaților lui Băsescu și Căpățînă, o nouă expertiză a fost realizată pe marginea înregistrărilor audio-video.

De asemenea, în cursul zilei de marți, urmează să fie adus la sediul DNA și Florin Anghel, fiul lui Sandu Anghel.

Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au fost arestaţi în 20 iunie, după ce familia lui Bercea Mondial a făcut publice înregistrări făcute pe ascuns de fiul acestuia, care ar proba traficul de influenţă de care este acuzat fratele şefului statului.

D.M.

NICIUN COMENTARIU