MINIFRIGĂRUI de pui cu ananas

Fruct tropical, ananasul nu are doar calitatea de a fi foarte gustos, dar este si un aliat in cura de slabire, avand in plus multiple virtuti terapeutice

image021

Ingrediente

  • 1 piept pui (400gr),
  • 8 rondele ananas(400gr),
  • Sos soia 50ml,
  • Oțet de orez 1 lingură,
  • Ghimbir,
  • Semințe de ardei,
  • Ulei de susan.

Mod de preparare:

Pieptul de pui spălat, se taie în bucățete de1x1cm.

Rondelele de ananas, se scurg bine de apă și se taie în cubulețe, de aceeași mărime cu cele de pui.

Se amestecă și se dau la rece pentru 30 minute. Se toarnă peste ele sosul de soia, uleiul de susan, oțetul de orez și presărăm ghimbirul și semințele de ardei. Se amestecă bine și se dă la rece pentru 2 ore.

Se înmoaie bețele de frigărui din lemn în apă rece, pentru 20 minute, pentru a evita arderea acestora.

Formați frigăruile, alternând carnea cu ananas.

Se așează pe grătar și se introduce tava la cuptorul încălzit la 200 grade.

image012

După 20 minute se scot din cuptor și se întorc pe partea cealaltă și se mai lasă încă 25 minute.

Se pot servi cu sos barbeque…

image015

Sau barbeque cu yuzu.

image019

Poftă bună!

Nicoleta Popa

NICIUN COMENTARIU