Miile de francezi evacuați de pe Stade de France au cântat, în drum spre ieșire, imnul național / VIDEO

TOPSHOTS Spectators gather on the pitch of the Stade de France stadium following the friendly football match between France and Germany in Saint-Denis, north of Paris, on November 13, 2015, after a series of gun attacks occurred across Paris as well as explosions outside the national stadium where France was hosting Germany. At least 18 people were killed, with at least 15 people had been killed at the Bataclan concert hall in central Paris, only around 200 metres from the former offices of Charlie Hebdo which were attacked by jihadists in January. AFP PHOTO / FRANCK FIFE

80.000 de oameni evacuați de pe Stade de France în timpul atentatelor au cântat, la unison, imnul național “La Marseillaise”, în drum spre ieșire. Și jucătorii germani s-au alăturat francezilor.

Pe Stade de France se juca amicalul Franța – Germania. Deflagrațiile au avut loc în afara stadionului, dar s-au auzit atât în tribune, cât și la TV, în timpul transmisiunii în direct a partidei.

Președintele francez Francois Hollande, care asista la meci, a fost evacuat de urgență de pe Stade de France, de forțele de securitate. Și ministrul de interne era împreună cu șeful statului francez la meci. Printre miile de spectatori s-a instalat panica, dar poliția și jandarmii i-au dirijat mai intâi pe peluza terenului. Suporterii care se refugiaseră pe gazon după explozii au fost evacuați de forțele de ordine.

Apoi, în timpul evacuării, mii de persoane au început să cânte la unison imnul Franței, La Marseillaise, pentru a transmite că francezii sunt uniți și luptă împotriva terorismului. Imaginile sunt emoționante – zeci de mii de oameni se mișcă în ordine, spre ieșire și cântă versurile: “La arme, cetățeni, formați batalioane! Libertate, egalitate, fraternitate!”

NICIUN COMENTARIU