Mierea miraculoasă

Mierea miraculoasa

Mierea miraculoasa

Minunat dar al naturii, mierea este folosită de milenii pentru întărirea sănătăţii, fiind un aliment constructiv, plin de elemente, pe care organismul le foloseşte în dezvoltare şi refacere. Consumată la micul dejun, reprezintă o sursă importantă de energie, deoarece conţine toate vitaminele şi multe minerale, pe care nutriţioniştii le consideră necesare sănătăţii. Mierea este un excepţional îndulcitor natural, care satisface repede nevoia de energie a organismului.

Ajută la echilibrarea fizică şi psihică, combate insomnia şi înlătură oboseala, calmând organismul. Dilată vasele sanguine şi ameliorează activitatea inimii, având efect hipotensiv. Are proprietăţi bactericide şi bacteriostatice. Asimilată uşor şi rapid, are acţiune uşor laxativă şi antiseptică, fără să irite mucoasa aparatului digestiv şi influenţând benefic flora intestinală. Înlătură stările de vomă la sugari.

Contribuie la eliminarea substanţelor toxice din ficat şi rinichi. Este un bun expectorant, diluând secreţiile bronhice, combătând tusea, limpezind vocea răguşită şi ajutând în afecţiuni respiratorii. Tratează afecţiunile ficatului, afecţiunile digestive, afecţiunile renale şi sanguine, înlătură cârceii din picioare, tremurul membrelor, al colţului gurii şi al pleoapelor. Are efecte benefice în artrite, artroze şi arterite. Înlătură migrenele şi combate sterilitatea. Cicatrizează urmele lăsate de  acnee, arsuri şi răni.

Mierea reprezintă un aliment recomandabil tuturor, cu excepţia diabeticilor. Consumul de miere asigură femeii gravide şi fătului ei sănătatea fizică şi psihică, iar sugarilor şi copiilor de orice vârstă, rezistenţă în faţa bolilor. Mierea este un ajutor preţios în perioada examenelor, iar bătrânilor le reechilibrează organismul.

Roxana Mera

NICIUN COMENTARIU