Microbuz cu cetățeni moldoveni, răsturnat în Harghita: doi morți și 15 răniți

Două persoane au murit, iar alte 15 au ajuns la spital, duminică dimineața, după ce microbuzul în care se aflau s-a răsturnat pe DN 15, între localitățile Borsec și Tulgheș, din județul Harghita. Autoritățile au declanșat Codul roșu de intervenție, a anunțat purtătorul de cuvânt al ISU Harghita, Alina Ciubotariu.

”E vorba de un microbuz cu 20 de persoane, răsturnat. Din primele date pe care le avem până în acest moment se pare că două persoane sunt decedate, un bărbat și o femeie, patru – în stare gravă. S-a declanșat Codul roșu de intervenție. Se intervine cu opt echipaje de la Serviciul Județean de Ambulanță, cinci ambulanțe SMURD, două autospeciale de descarcerare, de la Gheorgheni și Toplița. În sprijin de la ISU Neamț avem două ambulanțe SMURD și o autospecială de transport personal și victime multiple și de la Miercurea Ciuc a plecat o autospecială de transport victime multiple, cu punctul medical avansat”, a declarat Alina Ciubotariu, citată de Agerpres. 

Potrivit purtătorului de cuvânt, inițial, au reușit să iasă din microbuz nouă persoane, iar 11 au rămas în interior. 

  • UPDATE

Microbuzul răsturnat pe DN 15, între Borsec și Tulgheș – accident în urma căruia două persoane au decedat și mai multe au fost rănite – făcea curse regulate între Praga și Orhei, în Republica Moldova, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Harghita, Gheorghe Filip.

“E vorba despre un microbuz care se constituie ca și cursă regulată pe relația Praga-Orhei (Republica Moldova). Vorbim despre șofer și 19 pasageri. Două persoane decedate, sunt date aproximative, ambii cu vârsta de aproximativ 30 ani, sunt din Republica Moldova. (…)Din primele informații vorbim de neadaptarea vitezei la condițiile meteo și de drum, în zonă ningea, iar accidentul s-a produs pe un sector de drum în curbă”, a precizat Gheorghe Filip.

La rândul său, șeful Serviciului Județean de Ambulanță (SJA) Harghita, dr. Peter Szilard, a declarat că echipajele pe care le coordonează au transportat cinci pacienți, din Republica Moldova, la Spitalul din Toplița, iar un echipaj de prim-ajutor transportă o mamă, care prezintă excoriații, și pe copilul său, care este doar speriat, aceștia fiind din România. Cele cinci persoane prezintă politraumatisme și acuză dureri la nivelul capului, toracelui, brațelor.

De asemenea, Peter Szilard a mai spus că opt persoane, care au leziuni minore, respectiv excoriații, au refuzat transportul la spital. “În acest moment avem două persoane decedate și 15 pacienți răniți. Opt au refuzat transportul la spital. Șapte au fost transportați la spitalul din Toplița, șase cu leziuni și copilul fără leziuni”, a precizat Peter Szilard, citat de Agerpres.

foto: ISU Harghita/antena3.ro

NICIUN COMENTARIU