15.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 15:56
No menu items!

Mapo Tofu

spot_img

Mapo Tofu sau Mapo Doufu, este un dish din provincia Sichuan, China, foarte popular și în Japonia. Există și varianta vegetariană a dish-ului, numită Ma la Tofu. Ingredientul de bază este Tofu, întâlnit din ce în ce mai des în bucătăria modernă, un aliment pe bază de soia, bogat în proteine și o sursă considerabilă de vitamina B și fier.

mapo_topu

Ingrediente:

  • 200gr tofu,
  • 250gr carne tocată,
  • 3 căței usturoi,
  • 1 bucată medie ghimbir,
  • 1 lingură ulei susan,
  • 1 linguriță pastă ardei,
  • 3 linguri sos soia,
  • 1 lingură oțet orez,
  • 100 ml apă,
  • 1 roșie,
  • 1 ceapă verde,
  • piper Sichuan.

Mod de preparare:

Ghimbirul și usturoiul se curăță și se dau pe răzătoare. Se lasă 30 de minute, să se întrepătrundă aromele și se prăjește cu carnea tocată.

mapo_tofu1

Sosul de soia se amestecă cu pasta de ardei, oțetul de orez și piper.

mapo_tofu2

Roșia se opărește, se decojește și se pasează. Pasta formată se amestecă cu sosul de soia și apa și se toarnă peste carne.

Lăsăm să fiarbă 10 minute și când începe sosul să-și piardă din volum, se adaugă tofu, tăiat cubulețe.

Dacă tofu este prea sărat, se poate scufunda în apă fiartă pentru 3-5 minute și apoi se lasă la scurs pe prosoape de bucătărie.

mapo_tofu3

Se lasă la foc mic pentru 10 minute, astfel tofu va împrumuta aroma sosului. După ce focul s-a stins, se presară ceapa verde tăiată mărunt și se amestecă.

mapo_tofu4

Se servește caldă, simplă sau cu orez.

mapo_tofu5Poftă bună!

Nicoleta Popa