Magistrații au respins arestarea procurorului din Orșova care a cerut mită răsaduri de flori

Propunerea de arestare formulată de DNA pentru prim-procurorul Parchetului Judecătoriei Orşova, doi şefi din Poliţie şi un om de afaceri a fost respinsă ca nefondată, joi, de Curtea de Apel Bucureşti

procuror orsova

Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată la instanţa supremă.

DNA a stabilit că începând din martie anul trecut, până în primăvara acestu an, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Orşova a pretins şi a primit de la omul de afaceri Constantin Popescu mită sub forma unor lucrări de amenajare (curăţenie şi grădinărit) a curţii comune aferente celor două vile ale magistratului, situate în Drobeta Turnu-Severin. Mai mult, susțin anchetatorii, Carmen Sîrboiu a acceptat promisiunea aceluiaşi om de afaceri, de a obţine în concesiune un teren pe malul Dunării, aflat în proprietatea Primăriei Orşova.

De asemenea, a primit de la același om de afaceri 225 de răsaduri de flori ornamentale de grădină. Magistratul a pretins și primit foloasele menționate pentru ca să își îndeplinească atribuţiile de serviciu, într-un dosar penal constituit la Parchetul de pe lângă Judecătoria Orşova, la data de 18.03.2014, în care inculpata a supravegheat efectuarea urmăririi penale.

comunicat DNA

 Carmen Sîrboiu a fost reținută, marți, alături de alte 3 persoane, pentru trafic de influenţă, luare de mită şi cumpărare de influenţă, totodată fiind pusă în mişcare acţiunea penală faţă de Constantin Popescu, arestat preventiv în dosarul lui Adrian Duicu, liderul PSD din Mehedinți.

În același dosar a fost reţinut și comisarul şef Ion Ianoşi, care deţine funcţia de şef al Serviciului de Investigarea Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Mehedinţi, pentru două acuzaţii de luare de mită. alături de comisar, a fost reținut subofiţerul de poliţie Ionuţ Fişter, şeful Poliţiei Rutiere Orşova, acuzat de luare de mită, abuz în serviciu în scopul obţinerii, pentru altul de foloase necuvenite, procurorii DNA reţinând în cazul său şi două infracţiuni de folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, în scopul obţinerii de foloase necuvenite.

În aceeaşi cauză, Viorel-Sorinel Duducea, administrator al SC Via Vita SRL şi SC Via Vita Construcţii SRL, supranumit şi “regele asfaltului din Mehedinţi”, a primit ordonanţă de reţinere pentru cumpărare de influenţă şi dare de mită.

De asemenea, DNA arată că a fost pusă în mişcare acţiunea penală faţă de omul de afacei Constantin Popescu, fostul şef al Organizaţiei PSD Orşova, care se află în arest preventiv din 2 aprilie 2014, în dosarul de corupţie în care sunt arestaţi şi preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, dar şi fostul şef al Poliţiei Mehedinţene, Ştefan Ponea.

Procurorii au stabilit că în perioada 2011-2012, procurorul Carmen Sîrboiu ar fi pretins şi primit de la omul de afaceri Viorel-Sorinel Duducea materiale de construcţie pentru construcția caselor sale, în schimb, firmele afaceristului nu erau controlate sau anchetate. DNA mai susţine că angajaţii firmelor de construcţii administrate de omul de afaceri Sorinel Duducea au făcut lucrări şi la garajul şefului Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi, Ion Ianoşi.

În urma percheziţiilor începute marţi dimineaţă şi care au fost făcute în prezenţa prim-procurorului Carmen Sîrboiu, anchetatorii au ridicat de la Parchetul Judecătoriei Orşova mai multe documente. În aceeași zi, anchetatorii au făcut percheziţii şi la Primăria Orşova, la Serviciul Urbanism, de unde au ridicat alte documente.

sursa foto: luju.ro

NICIUN COMENTARIU