Lovitură pentru șefa DNA de la Curtea Constituțională: Cei chemați în fața unei comisii parlamentare, obligați să se prezinte

Judecătorii Curții Constituționale au respins, miercuri, sesizarea depusă de PNL și USR privind modificările aduse Regulementului din Camera Deputaților și Senat.

Principala modificare adusă Regulamentului prevede obligativitatea oricărei persoane de a se prezenta în fața unei comisii parlamentare de anchetă.

“S-a respins obiecția de neconstituționalitate cu legea statutului”, a declarat președintele CCR, Valer Dorneanu.

Marți, Comisia de anchetă privind alegerile din 2009 a citat-o pentru a doua oară pe Laura Codruţa Kovesi pentru explicaţii privind întâlnirea din casa lui Gabriel Oprea.

Membrii comisiei au decis să îi trimită o scrisoare în acest sens şefei DNA.

În scrisoarea semnată de președintele Comisiei, Mihai Fifor, membrii Comisiei parlamentare de anchetă invocă nu doar hotărârea Parlamentului în baza căreia a fost constituită această comisie și Regulamentul activităților comune ale Camerei Deputaților și Senatului, ci și o hotărâre a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) din 24 mai 2007, în baza căreia Laura Codruța Kovesi ar trebui să se prezinte în fața parlamentarilor.

R.D.

NICIUN COMENTARIU