Liviu Dragnea, prima declarație în conflictul premier-ministru de interne: Eu încă sper ca Mihai Tudose să rămână prim-ministru

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat vineri la Bacău că speră ca Mihai Tudose să rămână premier. El a răspuns astfel unei întrebări legate de declaraţiile din ultimele 24 de ore ale unor lideri social democraţi care spun că în Comitetul Executiv al partidului trebuie să se discute înlăturarea lui Tudose.

“Eu încă sper ca Mihai Tudose să rămână premier”, a declarat vineri Liviu Dragnea, aflat la Bacău. Potrivit Mediafaxa, liderul PSD a răspuns astfel unei întrebări legate de afirmaţiile lui Cătălin Rădulescu privind posibila retragere a susţinerii acordată Guvernului Tudose.

“Bravo, Carmen Dan, şah mat! Ca membru vechi, al partidului meu,PSD, solicit întrunirea de urgentă a CEX -ului, pentru a hotărî, dacă, după ieşirea necontrolata şi nestatutară a premierului Tudose, mai susţinem echipa Tudose -Ciolacu la guvernare, şi dacă după ieşirile repetate in mass- media, contrare pozitiilor partidului, şi insubordonarea fata de deciziile partidului , mai pot fi menţinuţi in funcţie, aceşti doi colegi, care nu au înţeles nici in ultimul ceas, ca nu au ajuns prin niciun concurs in aceste funcţii, ci au fost puşi acolo de către partid şi ca sa realizeze programul partidului”, a scris, joi seara, deputatul PSD Cătălin Rădulescu pe Facebook.

Joi, și presedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, considera că, dacă nici președintele partidului, Liviu Dragnea, și nici premierul Mihai Tudose nu vor avea o abordare constructivă, se va ajunge, probabil, din nou la demiterea premierului, iar aplicarea programului de guvernare va avea de suferit.

 ”Asemenea lucruri nu ar trebui să se petreacă într-un Guvern, dar din păcate au evoluat de aşa natură încât ne aflăm într-o sarabandă a declaraţiilor. O cunosc pe Carmen Dan, este un om onest, am rămas foarte surprins când premierul, sub impulsul nervilor şi al situaţiei tensionate, a făcut afirmaţiile respective şi i-a solicitat demisia. Demisia ministrului de Interne din cadrul unui Guvern acceptat de o majoritate covârşitoare a decidenţilor din PSD nu cred că se poate cere la nervi, necesită o discuţie, un acord. Trebuie să vedem dacă cel căruia i se cere demisia a săvârşit un act care trebuie sancţionat cu demisie. Din păcate, evoluţia acestui conflict se îndreaptă spre un deznodământ nu chiar plăcut şi dacă va continua în acest fel, adică un ministru încearcă să ia măsuri într-un minister şi premierul îi cere demisia, mai rămâne ca CEX al PSD să îi ceară demisia premierului. Ce altă cale mai poate fi urmată dacă cea a dialogului constructiv nu este deschisă?”, a spus Dumitru Buzatu.
 
R.D.

NICIUN COMENTARIU