Liviu Dragnea, atac dur la șeful SPP, Lucian Pahonțu: “E poștașul Cotroceniului (…) Să lase gândurile de mărire”

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a lansat, luni seara, un atac dur la adresa șefului Serviciului de Protecție și Pază (SPP), generalul Lucian Panhonțu, despre care a sugerat că ar încerca să racoleze oameni de la PSD.  Liderul PSD i-a transmis lui Pahonțu să-și vadă de SPP, nu de racolări din interiorul PSD. 

”Noi nu avem puterea, noi avem guvernarea. Este foarte importantă precizarea aceasta. Puterea este de ani de zile la șeful statului și se exercită în mod ocult, prin diverse canale. Apropo, domnul Pahonțu, nu mai încercați să racolați oameni din PSD! Vedeți-vă de SPP-ul dumneavoastră, nu de PSD! Domnul Pahonțu este principalul vestitor al Cotroceniului”, a declarat Liviu Dragnea, la România TV.

”Am informații de la cei la care a fost”, a continuat șeful PSD.

Liviu Dragnea i-a recomandat, apoi, lui Pahonțu și apropiaților acestuia “să lase gândurile de mărire”.
 
Generalul Lucian Pahonțu este cel mai longeviv șef de serviciu secret din România. A fost numit în fruntea SPP pe 7 decembrie 2005 și rezistă și acum, în ciuda situațiilor controversate în care a fost implicat. Despre Lucian Pahonțu se spune că ar fi depozitarul unor mari secrete adunate mai ales în mandatele de președinte ale lui Traian Băsescu, dar și în cel al lui Klaus Iohannis.

Însă, poate că la rezistența sa în acest fotoliu, a contat foarte mult scena în care Klaus Iohannis și-a aruncat nervos paltonul pe capota mașinii de protocol, la Paris. Prezent în dispozitiviul de agenți SPP, Lucian Pahonțu a preluat haina președintelui ținând-o în brațe până ce coloana oficială a plecat. De la acest incident petrecut în februarie 2015, la scurt timp de la preluarea mandatului de șef al statului, generalul Lucian Pahonțu a primit porecla „Cuierul președintelui”, cunoscută în mediul serviciilor secrete, după cum relata Sursa Zilei.

Anul trecut, fostul jandarm Lucian Pahonțu a fost acuzat de un subordonat că a împușcat un om în cap, la o partidă de vânătoare. Nu se știe dacă accidental sau premeditat, cert este că șeful SPP a fost scos basma curată de procurori. Mai mult, denunțătorul a fost pus sub învinuire în dosar, chiar sub acuzația de ucidere din culpă.

Cel mai vechi, dar și mai răsunător scandal a fost cel în care Lucian Pahonțu a fost acuzat că a distrus obiecte de patrimoniu pe când conducea Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei (BSIJ). Și construirea noului sediu al SPP a fost extrem de controversată în privința cheltuielilor.

Cu o săptămână în urmă, Sursa Zilei relata despre modul în care, sub conducerea lui Pahonțu, SPP a încheiat, în ultima perioadă contracte pentru furnizare de produse IT unor firme care gravitează în sfera sistemului de siguranță națională sau sunt apropiate de foști generali cu greutate din sistemul național de apărare.

 

 
 

NICIUN COMENTARIU