13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024 - 1:11
No menu items!

Liga Neprofesioniştilor. Mitică Dragomir a ţinut acasă probele care-l incriminau

spot_img

Mitica Dragomir_SZ

Fostul şef al Ligii Profesioniste de Fotbal, Mitică Dragomir, a luat acasă documentele originale şi înregistrările video care arătau că a decis de unul singur să încheie pentru 3 milioane de euro contractul de comisionare a acordării drepturilor de televizare a meciurilor din 2011. Datele noi ale anchetei arată că atât Mitică Dragomir, cât şi complicele său Mihai Corbu, clientul Ioanei Băsescu în afacerea „Gazprom”, au acţionat complet neprofesionist: plastografii şi înregistrări compromiţătoare fiind păstrate chiar acasă de fostul preşedinte al LPF. Probele infracţiunii nemijlocite de delapidare au fost găsite chiar în casa lui Mitică Dragomir, după ce LPF le-a răspuns procurorilor timp de mai multe luni că nu găseşte documentele cerute oficial de anchetatori. La percheziţie au aflat anchetatorii şi că Mitică Dragomir a plecat acasă cu câteva sute de alte documente şi înregistrări originale din LPF.

Dragomir „a inventat” comisionul

Surse apropiate anchetei susţin că, din imaginile găsite chiar în după-amiaza acţiunii, reiese că în AGA a LPF nu a existat nicio discuţie despre necesitatea intermedierii contractului de mandat şi că şeful LPF a întocmit de unul singur procesele – verbale la care a ataşat doar foaia cu prezenţa membrilor AGA. Toate probele demonstrează că între Mitică Dragomir şi Mihai Corbu, omul care administrează acum din arest afacerile subsidiarei Gazprom din România, NIS Petrol, a existat o relaţie directă. Ca să justifice contractul încheiat de LPF cu SRL-ul imobiliar Capital Properties, Mihai Corbu şi pilotul Radu Arhire au depus la LPF documente care arătau că se află în negocieri avansate cu RCS/RDS pentru contractul de televizare a meciurilor de fotbal. Chiar şi cu referinţele inventate, comisionul a fost acordat ilegal, spun procurorii, întrucât contractul dintre RCS/RDS şi Ligă a fost încheiat prin negociere directă, deci fără să fie nevoie de intermediarul care a încasat procentele care reveniseră până atunci cluburilor de fotbal.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi a decis însă că delapidarea celor 3 milioane de euro din încasările LPF nu reprezintă o faptă atât de gravă încât să justifice arestarea preventivă, aplicându-i ca măsură preventivă numai controlul judiciar, respectiv interdicţia de a părăsi Bucureştiul. Mihai Corbu şi Radu Arhire, administratorii firmei care a spălat comisionul pentru fostul şef al LPF, au fost arestaţi preventiv. Ultima tranşă din cei 3 milioane de euro a fost plătită firmei Capital Properties în august 2013.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bucureşti nu a motivat încă decizia prin care l-a lăsat în libertate pe Mitică Dragomir. Atât parchetul, cât şi cei doi complici arestaţi au contestat măsura. La judecarea contestaţiei, Curtea de Apel Bucureşti va avea la dispoziţie înregistrarea şedinţelor AGA a LPF în care Mitică Dragomir susţinea că a pus în discuţie şi a obţinut acordul pentru semnarea contractului de intermediere a contractului cu RCS-RDS, dar şi procesele verbale care au justificat plăţile considerabile din contul LFP.

Pe de altă parte, gsp.ro a publicat investigaţii care atătau că Mitică Dragomir a avut de câştigat şi de pe urma contractul direct cu RCS/RDS, una dintre afacerile sale personale primind unc ontract de publicitate de 1,7 milioane de euro de la trustul care a câştigat contractul pentru televizarea meciurilor de fotbal. Mai exact, Crystal Palace Ballrooms, administrată de fiul lui Dumitru Dragomir prin firma BODU SRL, a primit suma exorbitantă pentru a difuza reclame pe ecranele sălii în timpul petrecerilor pe care le organizează.

Mihaela Chiper