Lider european: Urmează decapitările în Europa

Un fost președinte de stat din Uniunea Europeană este convins că valul de refugiați din Orinetul Mijlociu va aduce și metoda folosită de islamicii extremiști pe câmpul de luptă din Siria sau Irak – decapitările.

Fondatorul Sindicatului Solidaritatea, organizație care a dat una dintre cele mai puternice lovituri comunismului în Europa, laureat al Premiului Nobel pentru Pace, fost președinte al Poloniei, Lech Walesa, este cunoscut pentru gândirea sa conservatoare față de valorile europene.

Într-un interviu acordat Jerusalem Post, Lech Walesa și-a exprimat temerea că migranții din Orientul Mijlociu vor practica aceleași metode folosite de Statul Islamic (ISIS) în zonele de unde pleacă.

Este de înțeles de ce Polonia și Europa se tem de acest aflux. Ei vin din locuri unde oamenii sunt decapitați. Ne temem că același lucru ni se va întâmpla și nouă. Noi în Polonia avem apartamente mici, salarii mici și pensii mici. Văzându-i pe imigranți la televizor am constatat că arată mai bine decât noi. Sunt bine hrăniți, bine îmbrăcați și poate chiar și mai bogați decât suntem noi

Lech Walesa
fost președinte al Poloniei

Lech Walesa amintește că și polonezii au fost imigranți în timpul comunismului, dar, indiferent unde au migrat, au respectat cultura și legile locului în care au ajuns. „Acești imigranți sunt altfel. Chiar ajunși la a doua sau a treia generație – uitați-vă la Franța, de exemplu – care au avut parte de educație bună și s-au îmbogățit, tot se întorc împotriva țării gazdă”.

Fostul lider polonez a precizat că a fost lăsat de regimul comunist să plecedin Polonoa și să devină refugiat. „Am refuzat. Am rămas să lupt pentru lucrurile în care credeam. Este adevărat că mulți imigranți au fugit pentru că s-au temut pentru viața lor, însă mulți imigrează pentru viața lor, însă mulți imigrează pentru a-și îmbunătăți standardul de viață”, a povestit Walesa.

Liderul polonez este extrem de îngrijorat de imigranții care ajung în Europa de Vest, știind că obiceiurile lor sunt deccapitările.

Este o mare problemă. Dacă Europa își deschide porțile, curând vor veni aici milioane și, trăind printre noi, vor începe să-și practice obiceiurile, inclusiv decapitările

Lech Walesa

În acest context, fostul președinte al Polonei le cere liderilor europeni să se întâlnească și să găsească o soluție, dându-le chiar și o soluție: „Sfatul meu este ca mai ales națiunile bogate, cum ar fi Germania, să le acorde ajutor financiar pentru a crea locuri de muncă în țările lor de origine”.

Emanuel Stan

 

NICIUN COMENTARIU