La Ministerul Dezvoltării, revista presei costă pe zi cât o pensie medie

Ministerul lui Liviu Dragnea pune la bătaie lunar zeci de mii de euro pentru diverse servicii și produse

Ministerul Dezvoltarii_SZ

Angajații Ministerului Dezvoltării Regionale, condus de Liviu Dragnea, citesc presa cu peste 7.000 de euro pe lună și consumă rechizite și furnituri de birou de mii de euro. Serviciile de revista presei costă aproximativ 230 de euro/zi, echivalentul unei pensii medii.

Ministrul dezvoltării regionale, Liviu Dragnea, are grijă ca angajații săi să aibă la dispoziție zeci de mii de euro, lunar pentru servicii auto, monitorizare presă, rechizite, furnituri.

În luna decembrie a anului trecut, luna cu activitatea cea mai redusă din an, bugetarii din Ministerul Dezvoltării Regionale au cheltuit peste 46.000 de lei pentru furnituri de birou și rechizite.

Conform plăților postate pe site-ul instituției, Ministerului Dezvoltării a dat peste 31.500 de lei din banii de la buget pentru servicii monitorizare presă, în luna decembrie. Mai exact, în fiecare lună din 2014, Ministerul Dezvoltării a decontat două facturi, una în valoare de 15.500 de lei pentru monitorizare presă, respectiv 16.100 de lei, servicii monitorizare. De asemenea, valoarea totală a facturilor decontate pentru furnituri și rechizite s-a ridicat, în decembrie, la peste 10.000 de euro.

Ținând cont de atâta maculatură, Ministerul Dezvoltării plătește mai mult și pentru serviciile de curățenie. Dacă în luna aprilie sau mai s-au decontat facturi în valoare de aproximativ 25.000 de lei, în decembrie, serviciile de curățenie s-au ridicat la 30.000 de lei.

Ministerul Dezvoltării a decontat la sfârșitul anului trecut și o factură, în valoare de aproximativ 100.000 de lei, pentru servicii elaborare studiu de dezvoltare regională a Aeroportului Alexeni. Fiind unul dintre cele mai mari ministere, în luna decembrie s-a decontat o factură în valoare de aproximativ 90.000 de lei pentru sistemul de supraveghere. De asemenea, bugetarii de la Ministerul Dezvoltării au cheltuit din banii publici, în ultima lună a anului 2014 , peste 30.000 de lei pentru decontarea biletelor de avion și servicii de cazare.

Marilena Nedelcu
Ștefan Etveș

NICIUN COMENTARIU