Kovesi refuză din nou să se prezinte în fața Comisiei pentru alegerile din 2009

Sfidând deciziile Curții Constituționale, dar și o hotărâre a Plenului Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), șefa Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Laura Codruța Kovesi, a anunțat, printr-o scrisoare, Comisia parlamentară de anchetă pentru alegerile din 2009, că nu se va prezenta nici marți, în Parlament, pentru a da explicații privind prezența sa în casa lui Gabriel Oprea, în noaptea alegerilor.

Mai exact, în noua scrisoare transmisă Parlamentului, Kovesi afirmă că nu se va prezenta la audierile de marţi, 20 iunie.

După ce enumeră obiectivele Comisiei parlamentare – de la litera “a” la litera “o” – șefa DNA concluzionează: “Având în vedere că nu am cunoștință despre aspecte de natură să servească la aflarea adevărului în cauza care formează obiectul activității Comisiei, nu mă voi mai prezenta în data de 20 iunie 2017, ora 14:00, la ședința Comisiei de anchetă“.

Și generalul (r) SRI Florian Coldea a trimis, luni, o scrisoare Comisiei parlamentare de anchetă privind alegerile din 2009, dând de înțeles că nu se va prezenta la audieri.

R.D.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ