Kovesi, în 2012, despre audierile în “Referendumul”: “Au fost situații excepționale, când oamenii au fost audiați la domiciliile lor”

Cu cinci ani în urmă, pe vremea când era procuror general al României, Laura Codruța Kovesi, acum șefa DNA, apăra, într-un interviu acordat jurnalistei Sorina Matei, procurorii care au audiat bătrâni, la domiciliile lor, în dosarul “Referendumul”.

„(…)au fost situaţii excepţionale când oamenii au fost audiaţi la domiciliile lor, numai în situaţiile în care oamenii erau bolnavi şi nu puteau fi transportaţi”, spunea Kovesi, pe 24 august 2012.

Iar aceste situații excepționale (audierile la domiciliu, în spitale sau în alte locații, în cazul unor oameni bolnavi, bătrâni, care nu se pot deplasa) invocate de Laura Codruța Kovesi sunt permise de Codul de Procedură Penală, atâta vreme cât acesta nu le interzice în mod expres.

La cinci ani de la aceste declarații însă, procurorii DNA Ploiești, conduși de procurul Lucian Onea, au insistat ca bunica în vârstă de 90 de ani a fostei șefe a ANRP, Ana Maria Pătru, să se prezinte la audieri.

NICIUN COMENTARIU