9.6 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 0:33
No menu items!

Klaus și Carmen Iohannis, dați afară din casa luată cu acte false

spot_img

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Sibiu a solicitat în dată de 25 martie 2016 radierea din cartea funciara a dreptului de proprietate al soţilor Iohannis, în cazul imobilului din centrul Sibiului pierdut în instanţă anul trecut, se arata într-un răspuns al instituţiei transmis HotNews.ro.

Demersul AJFP vine la mai bine de cinci luni de la pronunţarea decizie definitive a Curţii de Apel Braşov prin care Carmen şi Klaus Iohannis au pierdut imobilul. În această perioadă, soţii Iohannis au conţinut să încaseze bani din închirierea imobilului de pe strada Nicolae Bălcescu, nr. 29 din Sibiu, după cum arată o anchetă din februarie a Râse Project.

Pe lângă radierea din cartea funciara a soţiilor Iohannis, AJFP a mai cerut şi suplimentarea certificatului de moştenitor legal al Statului Român, „deoarece la data emiterii acestui certificat, 29.08.2008, situaţia imobilului din Sibiu, str. Nicolae Bălcescu, nr. 29 era incertă, cauza aflându-se încă pe rolul instanţelor de judecată”.

După efectuarea acestor operaţiuni, AJFP mai precizează în răspunsul transmis HotNews.ro că urmează să evalueze imobilul şi să-l valorifice prin vânzare. Radierea dreptului de proprietate a familiei Iohannis din cartea funciara reprezintă demersul oficial prin care statul intra efectiv în proprietatea imobilului de pe strada Nicolae Bălcescu din Sibiu. 

Prin adresa nr. SBG_DEX 6848 /25.03.2016 Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Sibiu a solicitat Oficiului Judeţean de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Sibiu radierea din cartea funciara a dreptului de proprietate al pârâţilor Baştea Ioan, Johannis Carmen Georgeta şi Johannis Klaus Werner care au avut calitatea de cumpărători

AJFP
răspuns pentru HotNews

Iohannis_ANAF_Sibiu

În luna februarie, Rise Project a scris că preşedintele Iohannis încasează în continuare bani din închirierea imobilului al cărui titlu de proprietate i-a fost anulat. Jurnaliştii au publicat atunci un răspuns al băncii Raifeissen în care se arăta că instituţia bancară îi plăteşte în continuare chirie preşedintelui. Valoarea anuală a contractului de inchiere dintre Klaus Iohannis şi Raiffeisen Bank este de 60.000 de euro, a mai scris Râse Project.

Familia prezidenţială a pierdut definitiv imobilul de pe strada Nicolae Bălcescu, nr. 29, din Sibiu, în noiembrie 2015 printr-o decizie a Curţii de Apel Braşov, după un proces care a durat 16 ani. În noiembrie anul trecut, Curtea de Apel a respins recursului formulat de soţii Iohannis şi menţinut decizia Tribunalului Braşov, din 2014, prin care contractul de vânzare-cumpărare a imobilului din Sibiu a fost anulat. Preşedintele Iohannis s-a declarat atunci nemulţumit de decizia instanţei din Braşov şi a anunţat că va apela la o cale extraordinară de atac, contestaţia în anulare.

Magistraţii Curţii de Apel Braşov au amânat, pe 25 ianuarie, pentru dată de 6 iunie, dezbaterile din dosarul privind contestaţia în anulare depusă de familia Iohannis în ceea ce priveşte imobilul din Sibiu.

Andrei Tudor