Judecătorii îi ridică lui Victor Ponta controlul judiciar impus de DNA în dosarul „Tony Blair”

Fostul premier al României, Victor Ponta, a scăpat de măsura controlului judiciar impusă de procurorii DNA Ploiești în dosarul în care este urmărit penal, alături de deputatul Sebastian Ghiţă, pentru presupuse infracţiuni comise în legătură cu vizita lui Tony Blair în România, în 2012.

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au admis, marți, contestația fomulată de Victor Ponta, au desființat ordonanța procurorilor atacată și au revocat măsura controlului judiciar dispusă prin ordonanța din 6 septembrie.

Fostul premier Victor Ponta a venit marţi dimineaţă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde s-a luat în discuţie contestaţia sa, depusă în 4 noiembrie, privind măsura controlului judiciar, prelungită de procurori, săptămâna trecută, cu încă 60 de zile. La intrarea în sediul ICCJ, Victor Ponta a refuzat să facă declaraţii.

Potrivit procurorilor DNA Ploieşti, faptele de care este acuzat Victor Ponta s-au petrecut în 2012, când politicianul era preşedintele PSD. „Pentru desemnarea drept candidat pe listele unui partid politic a unui om de afaceri (Sebastian Ghiţă, potrivit surselor din dosar – n.r.), într-un colegiu electoral în care formaţiunea politică să aibă certitudinea că va obţine mandatul pentru care se candida, Victor Viorel Ponta, în calitatea sa de preşedinte al respectivului partid politic, şi-a folosit autoritatea pentru confirmarea propunerii acelui om de afaceri pe lista de candidaţi“, se arată în rechizitoriul procurorilor.

Andrei Tudor

NICIUN COMENTARIU