Iulian Surugiu, sindicalistul milionar din Poliție

Preşedintele Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie, Iulian Surugiu, este unul dintre cei mai bogaţi lideri de sindicat din Poliţie, dacă nu chiar cel mai bogat. Asta în timp ce polițiștii pe care îi reprezintă trăiesc la limita decenței.

Iulian Surugiu deţine trei terenuri agricole în Ilfov, Piteşti şi Bacău, un teren intravilan în Capitală, o casă de vacanţă în Bacău şi una de locuit în Bucureşti. Sindicalistul mai are trecute în declaraţia de avere ceasuri şi bijuterii de 22.000 de euro, dar și conturi în care s-au adunat 100.000 de euro şi peste 2 milioane de lei, adică încă aproape 450.000 de euro. Totodată, Surugiu a acordat, în nume personal, două împrumuturi. Primul împrumut, de 600.000 de euro – redus anul trecut (prin restituirea diferenței) la 155.000 de euro  – i-a fost acordat lui Alexandru Albu, fost asociat în firma Rodi Impex SRL (cu obiect de activitate “colectarea deșeurilor”), la care Surugiu este acum asociat. Cel de-al doilea împrumut, de 45.000 de lei, a fost acordat de liderul sindical chiar organizației pe care o reprezintă.

Invitat la Realitatea TV, liderul sindical a avut un schimb de replici cu moderatorul emisiunii, care încerca să afle detalii legate de declarația de avere a polițistului, scrie actualnews.ro.

Reporter: V-am văzut declaraţia de avere domnule Surugiu. Ce model ar trebui să adopte un poliţist, ca să poată să scrie aceleaşi lucruri în declaraţia de avere, ca şi dumneavoastră?

Iulian Surugiu: Trebuie să stabilim foarte clar, ca să poată să scrie un poliţist acolo, trebuie să muncească, nu trebuie să fure.

Reporter: Ar putea ajunge la active de un milion de euro, cum aveţi dumneavoastră?

Iulian Surugiu: Nu am atât, cred că aţi citit o declaraţie mai veche, cu foarte mulţi ani în urmă. De când sunt preşedinte de sindicat, a scăzut declaraţia de avere.

Iulian Surugiu: Aceşti oameni să nu mai fie şi ei nevoiţi, cum am fost eu, să-mi declar de fapt averea care e a mea, dar de fapt soţia mea avea firma.

Iulian Surugiu: Acum nu-i aşa, nu mai vorbim de un milion de euro, dar mă rog. Doamne ajută să vorbească fiecare şi tu să vorbeşti la anii mei de 5 milioane, nu de unul. Banii nu sunt importanţi.

Raluca Dan
Andi Topală

NICIUN COMENTARIU