Iohannis, pe Facebook: România, “model și inspirație” pentru alte țări în privința luptei anticorupție

Președintele a anunțat, într-o postare pe contul său de pe rețeaua de socializare, că va participa marți la ședința de bilanț a Direcției Naționale Anticorupție

Iohannis_DNA_SZ

Președintele Klaus Iohannis a arătat, luni, într-o postare pe contul său de Facebook, că România devine “model și inspirație” pentru alte state în privința luptei anticorupție. Șeful statului a precizat că marți va participa la prezentarea bilanțului Direcției Naționale Anticorupție (DNA), unde va sublinia, din nou, că trebuie să fie depășite definitiv situațiile în care Parlamentul se opune anchetării membrilor săi.

Treptat, România devine model și inspirație pentru alte țări în ceea ce privește lupta împotriva corupției. Am constatat acest lucru cu prilejul recentei vizite la București a președintelui Bulgariei, Rosen Plevneliev. Mâine voi participa la prezentarea bilanțului DNA și voi sublinia din nou că trebuie să depășim definitiv situațiile în care Parlamentul se opune anchetării membrilor săi. Sper ca partidele politice să-și respecte angajamentul asumat public de a face mai simple și mai transparente procedurile parlamentare care privesc cererile justiției.

Klaus Iohannis
postare pe Facebook

R.D.

NICIUN COMENTARIU